Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy a BMW megbízhatatlan, pénztemető, stb.. ?

Figyelt kérdés

Nekem 15 éves E90-em van 328i, mikor megvettem akkor valóban csináltattam rajta egy nagyszervízt még pár éve és az akkor majdnem 1,5 millió volt, de rendbe is tettem az egész autót, azóta csak a kopóalkatrészeket kellet cserélni mint bármilyen más autón, illetve egyszer sem hagyott ott sehol..

Mikor megvettem akkor is jött a duma, hogy na majd ezt a 1,5 milliót évente rákölthetem, többet lesz szervízbe mint nálad, stb. stb. , persze most mikor megkérdezem ezen embereket akkor csak annyit mondanak, hogy jó hát biztos szerencséd volt, stb. mondják ezt úgy egyébként, (talán erre tudok gondolni itt is meg más online felületen is) , hogy sose volt BMW-jük, csak hallották innen onnan, hogy az milyen rossz meg drága..

Az biztos, hogy jóval drágább fenntartani mint egy fapados kismotoros kisautót, de sokan úgy adják elő mintha valami trágyadomb lenne az egész, közben ha megcsináltatja rajta az ember amit kér akkor ugyanúgy megbízható mint akár egy opel,suzuki,toyota bármi más.. csak közben meg sokkal többet is ad vissza cserébe.

2023. szept. 14. 15:38
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
61%

Troll felesleges vele foglalkozni.

20: Amúgy meg lehet az aki a tizedannyiba kerülő ruhában van az utcán annak több pénze van mint akinek a havi fizetése ment a gatyájára.... csak ugye hát vannak olyanok akik jajj kell a drága ez emg az, de közbe utána parizeres zsemlén él egész hónapban, de hát megmutatta, hogy ő " valaki ".

2023. szept. 14. 20:04
 22/35 anonim ***** válasza:
24%
#21 Nem erről szólt az se amit a kérdező írt, de hogyha valaki még bőven meg is teheti és még úgy is igénytelen magára, az valami különösen taszító. Én azt vallom hogy inkább van 10 márkás pólóm mint 25 kínai, a kocsival is így vagyok… inkább veszek régebbit, de fullosat és a különbözetet otthagyom a szakiknak, egy sokkal komfortosabb autóban ülök, és anyagilag is ugyanott vagyok.
2023. szept. 14. 20:11
 23/35 anonim ***** válasza:
61%

Én ismerek olyan embert, sőt igazából rokonom, bár nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, akinek valószínűleg bőven 1 milliárd fölötti a vagyona. És tudod mivel jár? egy 10+ éves Hilux-al, totál átlagos ruhákban jár, nincs hatalmas háza, és ami a leginkább " durva ", hogy a mai napig beül a markolóba és dolgozik, ugyanis csatornázási vállalkozása van, illetve víz / gáz szerelvény boltjai.

Oh, amiről így tudok nagyobb költése, az, hogy mindkét lányának épült egy kisváros úgymond gazdagnegyedében 1-1 elég szép házat...

Na akkor kb ennyi ez a jajj de gazdag vagyok, hadd lássa mindenki dolog.

2023. szept. 14. 20:32
 24/35 anonim ***** válasza:
42%
Melyik új Dáciaban nem alapfelszereltseg a klíma? Tudós linkelni? Előre is nagyon köszönöm!
2023. szept. 14. 20:49
 25/35 anonim ***** válasza:
72%
#23 Megint nem sikerült felfogni. A kérdező is meg én is arra gondoltunk hogy MAGUNKNAK MAGUNK MIATT vesszük azt amit, azzal, hogy valakiben megvan a tisztelet arra, hogy saját magát nem a kínai ruhákkal és egy fapados autóval azonosítja, szerintem nem főben járó bűn. Az hogy a haverod hiluxszal jár meg milliárdos ne haragudj, de ez engem baromira hagy hidegen, nem az én életem, mondhatni leszarom, ő baja, de ne szóljuk már meg azt akibe szorult egy csöppnyi igényesség.
2023. szept. 14. 20:49
 26/35 anonim ***** válasza:

Nem értetted a lényeget: Azt hajtogatod Igényesség = legyen drága....

Nem, nagyon nem ettől lesz valaki igényes, mert drága cuccokat vesz. De ezt hiába is próbálnám elmagyarázni.

Tudod kicsit a két sznob beszélgetős vicc jut erről eszembe:

- Vettem egy sála 15.000-ért a sarki üzletben.

- Normális vagy? Két utcával odébb egy 40.000-ért is megkaptad volna....

Innen meg hagyjuk azt már hogy valami drága = igényes.

Lehet a kínai ruhákban lévő ember sokkal kényelmesebben érzi magát azokban mintha felvett volna egy olyat ami 10-szer annyiba került - közben ugyanúgy kínában gyártották -, aztán ugyanez az autóban is, már ott mosolyogtam mikor a bőrfotelt említi mint luxusautós dolog.... aha, akkor bőr egyenlő igényesség? Véletlen se az, hogy kényelmesen üljön benne ugye, utóbbi nem igényes?

Hagyjuk már amúgy, ezeket az ex prémiumokat tényleg leginkább csak saját maguk nyugtatására védik az emberek, nem véletlen az sem, hogy toronymagasan ezeknek van a legnagyobb értékvesztésük, a piac nem hazudik és bizony kegyetlenül áraz, nem véletlenül.

2023. szept. 14. 21:59
 27/35 anonim ***** válasza:
#26 Szerintem ennek a beszélgetésnek pont semmi értelme mert teljesen nem fogod fel miről beszélek, és görcsösen ragaszkodsz a hülyeségedhez, miszerint álsznonbizmusnak próbálod meg beállítani a puszta igényességet. Olyan exprémium meg nincs. A prémium mitől prémium? Attól hogy beülsz a 120 milliárd féleképpen elektromosan állítható bőrülésbe, felhangosítod a harman kardont, vagy ha éppen olyanod van síri csendben ülsz a legnagyobb belvárosi nyüzsgésben is, és szarsz a világra. De akinek erre nincs igénye annak ezt felesleges bizonygatni. Attól hogy idősebb még nem esik ki a prémium kosárból, amit a fenttartási költségek is tükröznek, az hogy sokan meggondolatlanul veszik meg ezeket, az nem az autó hibája. Az én idősödő prémiumom bármelyik szervízben átlehet nézetni, hibát nagyítóval se találni rajta.
2023. szept. 14. 22:15
 28/35 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy nem értetted meg... de az is megmutatja az " igényességed ", hogy milyen stílusban kommunikálsz.

De már többen próbálták jelezni, hogy amit egy 20-30 éves prémium tud azt tudja egy 10-15 éves átlag autó is, csak max esetleg mikor szervizbe kerül akkor nem fog majd olyan vastagon a ceruza ugyanolyan hiba esetben.

"Attól hogy idősebb még nem esik ki a prémium kosárból, amit a fenttartási költségek is tükröznek, az hogy sokan meggondolatlanul veszik meg ezeket, az nem az autó hibája. Az én idősödő prémiumom bármelyik szervízben átlehet nézetni, hibát nagyítóval se találni rajta."

De bizony kiesik.... Ennyi erővel mindenki akár W220 Mercikkel járna, mert hát minek cserélje le egy 2023-as S osztályra nem hisz ugyanaz a prémium.

Egyedül ami prémium marad az az alkatrészek ára, semmi más, szerelők sokat tudnak mesélni illetve sokat tudnak keresni azon pl, hogy a VW csoport alkatrészeit jobban ismerik, aztán ugyanaz az alkatrész van 3 cikkszámon, grammra ugyanaz, csak épp 3 különböző áron mellé mert egyiket Skodába a másikat VW-be a harmadikat meg Audiba " szánják ".

Innen meg az az érvelés alapból értelmetlen, hogy " most jó az autóm nagyítóval sincs benne hiba " Csak épp lehet holnap meg kikönyököl a motor, tudni előre? Nem. Aztán ha nem esett le már korábban ezt írtam pont, hogy mikor valami gond van, akkor nagyon nem mindegy a dolog. De ugye hát az igényes ember beül a 20-25 éves Audiba/BMW-be/Mercibe a 10-15 éves VW/Toyota/Ford helyett, mert ezekben nincs elektromosan állítható ülés - de tuti kapni ezt az űrtechnológiát beléjük -, nem huppanhat a bőrfotelekbe - de huppanhat, bár igényesen szokás beleizzadni a bőrbe, és nem a 20-25 éves prémiumokban sem volt még ülésszellőztetés a valódi bőr mellé - vagy hát épp recsegő, ropogó hangcuccokkal hallgathatja a természetesen lossless formátumról lejátszott zenét, amit ugye a 20-25 éves prémium szintén ismert ( nem ).

Na totálisan mindegy is amúgy, nem akarok én győzködni senkit, mindenki arra szórja a pénzét amire akarja, meg hát el kell adni valakinek ezeket az autókat is ugye.

Zárszóként, mert tényleg nem fogok erre több szót pazarolni, de a rengeteg ember által ismert iskolapélda:

https://www.youtube.com/watch?v=3-5WnRhuxK0

2023. szept. 14. 22:43
 29/35 anonim ***** válasza:

1. Az én kommunikációmmal az ég egy adta világon semmi baj nincs, ellenben a tiéd eléggé provokatív

2. Az amit egy 20-25 éves prémium tud igen azt tudja egy átlag 10 éves is, de senki se 20-25 éves autókról beszélt, a kérdező egy 15 éves autót említett. És igen egy 15 éves prémiumban vannak olyan extrák amiket a mai napig nem lehet rendelni a legújabb octaviába és kategóriatársaiba sem.

3. Ahogy mondtam már, csak az vegyen ilyet akinek telik a szervízre, engem pl. pont nem érdekel mi mennyibe kerül hozzá, vagy, hogy mennyit eszik, inkább locsolom egy 10 éves prémiumra minthogy egy vagyonért vegyek egy fapados szart, csak mert fiatal. Céges autók miatt sajnos eléggé jól ismerem az új autókat, egy 10-15 éves audi/bmw szétveri mindenben az 1.3as meganet, vagy az ecoboost focust, ez tény, de legalább megbízhatóak lennének ezek a szarok, de még ebben se tudnak jeleskedni, elég kevés km-rel olyan hibák jönnek rajtuk elő, amik a szar prémiumoknak még 20 évesen se szokott előjönni.

2023. szept. 14. 23:36
 30/35 A kérdező kommentje:

Pacsi neked, nagyon jól leírtad amiket kb. én is gondolok, látom, hogy a másik próbált fogást találni a dolgon aztán bedobta a 30 éves prémium autót valami végső megoldásként.

Ezek az emberek sose ültek prémium autóban hosszabb távon és/vagy igénytelenek és megfelel nekik az átlagos fapados autó is kismotorral, amivel egyébként nincs baj. Baj csak azzal van amikor előakarják adni, hogy az új Suzuki/Opel/Dacia/Skoda akármi az mennyivel jobb mert ÚJ! , attól, hogy új még nem lesz jobb, csak megbízhatóbb és olcsóbb.

Munkám miatt sok ismerősöm van akik céges Octavia-val járnak nap mint nap, sokan már a legújabb modellel és még is mindegyik azt mondja amikor beszáll mellém, hogy na igen ez nem a Skoda.. mindezt úgy, hogy egy 15 éves autóról beszélünk és nem csak azon van a hangsúly, hogy mennyivel gyorsabb az autóm mint az ő céges Skodájuk..

És konkrétan most ha egy jól felszerelt Skodát nézünk bőrülésekkel, felextrázva, nagyobb motorral akkor 15 millió körül is lehetük és még az a motor se tudja azt a szintet mint mondjuk az én 328i-ben lévő motor, hozzátéve, hogy abban a turbo amikor majd megnyetlik az se lesz két forint hiába "csak" Skoda.

És igen, valamelyik előző válaszban olvastam, hogy nem is csak a sebesség, hanem amikor beülsz és kva jól szól a hangrendszer vagy ha csendet akarsz akkor mész szigorúan 130-al az autópályán de akkor is csend van az autóban , míg az egyéb 10 évvel újabb fapados felmagasztalt "új" autókban meg 90-nél zavaró már a menetzaj..

Egy prémium mindig prémium marad ha a gazdája nem hanyagolja el, és ne azzal példálózzunk, hogy Lakatos rikárdó telibetojja az egészet és lóg mindene.. mert akkor egy hasonló rozsdás lefingott swithez hasonlítsd. Ha új autóhoz hasonlítanod akkor olyanhoz hasonlítsd mint az enyém amit rendben tart a tulaja és akkor továbbra sem lesz egy kategória egy alsó vagy középkategóriás autó egy prémiummal szemben.

2023. szept. 15. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!