Lejár a kocsimról a műszaki a szervizben! Mi lesz így?
Augusztus 28-án beadtam a kocsimat szervizbe, azzal hogy csináljanak meg rajta sok dolgot és vigyék át a műszakin. Közben augusztus 31 én én kórházba kerültem de olyan szeptember 2-3 körül apám mondta hogy beszélt a szervizzel és az alja meg a küszöbök kész vannak, nemsokára jön a futómű. Aztán szeptember 4-én elengedtek a kórházból. Pár napja meglestem a kocsit, az egyik küszöb új volt rajta és kint állt az utcán. Ma jár le róla a műszaki! Reménykedtem hogy péntekig felhívnak de semmi és ha ma se hívnak akkor le lesz járva róla a vizsga.
A szerelő hogy fogja így elvinni vizsgáztatni? Vagy ő elviheti?
De miért nem hívod fel te?
Ha nem hívnak fel, akkor Karácsonyig vársz? :D
Ha elvállalták, akkor gyakorlatilag biztos, hogy meg is tudják csinálni úgy, hogy átmenjen. Különben nem vállalták volna el.
Ugyanakkor (bár a te autód, a te pénzed) én sokkal helyesebbnek és olcsóbbnak tartom, ha a kicsi hibákat azonnal kijavítjuk és nem várjuk meg, míg nagyra nőnek. Legföljebb akkor van értelme várni a javítással, ha az ember már eldöntötte, hogy előbb-utóbb megy az autó a bontóba, csak addig fogja még használni, amíg le nem jár a műszakija vagy komolyabb hiba nem adódik vele - az utána következő autó pedig már ott áll a garázsban.
1.
Lehet, hogy sehova sem kell vinni, mert a szervíznek van vizsgáztatási joga
2.
Lehet hogy megkérték rá az utvonal engedélyt, mert csak később fogadja a vizsgabázis.
3.
Lehet hogy már a múlt pénteken levizsgázott, csak mára maradt a papírmunka.
4.
Lehet hogy minden kész, csak arra várnak hogy rendezd a számlát.
Annyi minden elképzelhető.
Te meg aggódsz..... miközben csak a telefont kellene fölemelned.
Te tudod, hogy hova adtad be vagy milyen szervizbe. Akkor utána tudsz nézni annak is, hogy ők vizsgáztatnak is-e, vagy csak szerelik. Ha nem, akkor pedig hívd fel őket, és érdeklődd meg, hogy megoldható-e, hogy akkor egyúttal vizsgáztassák is le.
Egyébként az ilyet útvonalengedéllyel szokták intézni.
Kérdező!
A 3. lehetőségre adott válaszodra mondok egy 2023-as júniusi példát.
Közúti igazoltatásnál a hatóság jelezte, hogy lejárt az egyik okmányom és jóindulatuan figyelmezetet, mert "mi itt mindent látunk naprakészen".
Természetesen megköszöntem, de azért megmutattam az említett okmányt, amit 2 héttel korábban(!) már megújítattam.
Szóval ennyit a naprakész adatokról, a számítógépek korában. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!