Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha lekell tenni szervizben az...

Ha lekell tenni szervizben az autókat 2-3 napra akkor mivel közlekedtek addig munkába?

Figyelt kérdés
Bérelsz autót? Vagy buszon szenvedsz?
2023. jún. 10. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
2-3 napra kibírom a buszon "szenvedést".
2023. jún. 10. 16:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Buszozok de szerencsére csak 7 km-re van a munkahelyem és van céges busz.Bár még így is plusz 2-30 perc autóhoz képest.
2023. jún. 10. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont ezért volt egy időben két autóm. 220 km-re jártam munkába. Bármikor indulnom kellett, akár hóviharban, ónos esőben, kánikulában, vagy ha épp szervizelni kellett az autót.

A tervezett szervizeket mindig szabadság idejére időzítettem. Váratlan meghibásodásokkor, amit sürgős beavatkozást igényeltek volt csak gond. Ilyenkor vagy telefonálás a munkahelyre és ha megoldható volt SOS szabadságot kértem. Vagy már előző nap este el kellett indulni és ott aludtam a másik városban. Ami autóval kényelmes 2,5 óra út, az busszal, vonattal a helyi közlekedéseket is figyelembe véve 6-7 óra volt. És ez csak az odaút!

Két autóval már kicsit kellemesebb volt a dolog. Bár a szerviz is csak munkaidőben van nyitva, kicsit így is csúsztam a munkából, de nem kellett egy egész nap szabadságot kivenni miatta.

Pár éve olyan szerencsés vagyok, hogy ugyanabban a városban dolgozom, ahol az állandó lakóhelyem is van. Így már nincs ilyen gond. Veszek egy buszjegyet. Fél órát kibírok a helyi buszon. Vagy ha annyira derogálna, akkor taxi. De olyan is volt már, hogy az elkészült autómért biciklivel mentem. Ott bicikli be a csomagtartóba és úgy jöttem haza.

2023. jún. 10. 16:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Home Officeban dolgozom.
2023. jún. 10. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Mikor hogy. Amíg csak egy autóm volt, addig buszoztam addig, amíg szervizben volt az autó. Igyekeztem megelőzni a problémákat, és előre tervezett időben vinni szervizbe, amikor tudtam, hogy nem lesz rá szükségem.

Egy ideje szerencsére nem igazán okoz gondot, mióta több autó is van a családban.

Új autókhoz sok esetben olyan garanciacsomag tartozik, hogy csereautót ad a szerviz, amíg náluk van az autó.

2023. jún. 10. 18:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Motorral. Részben ezért is vettem, hogy legyen vész esetére alternatíva munkába járni. Persze ha jóidő van akkor is inkább ezt választom, és legalább spórolok valamennyit az üzemanyagon.
2023. jún. 10. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Volt amikor nem autoval jartam dolgozni, igy kibirtam ha 2-3 napig a szerelonel volt.

Most van otthon 3 auto plusz van ceges auto is, igy a sajat automat nem hasznalom munkaba jarasra. Az utobbi 4-5 evben talan 2 nap volt amikor az egyik auto a szerelonel volt. Van olyan autom ami megvan 4 eve es ezalatt egyszer volt amikor nem indult, mert lemerult az aksi benne. Szerelonel csak karbantartason jart de idopontra megyek es 1 ora mulva keszen van.

2023. jún. 10. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:
#6 Jó neked. A motorom többet fogyaszt. :D
2023. jún. 10. 22:51
 9/9 Koaxk Ábel ***** válasza:
42%

Ez most nagyon sznob lesz, de tervezett szervíz napokra direkt tartalékolok szabadságot.

Bár erősen gondolkodom egy 1-2 milliós tartalék válság autó beszerzésén ilyen esetekre, ami tökéletes arra, hogy elvigyen A-ból B-be ha úgy van.

A jelenlegi autómnál volt, hogy 3 hétig volt szervizben, mert csak Németországból lehetett alkatrészt rendelni hozzá annyira ritka típus.

Akkor családon belül megoldottam egy kölcsön Suzukival, de nem tudhatom, mikor fordulhat újra ilyen elő.

2023. júl. 1. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!