Ha lekell tenni szervizben az autókat 2-3 napra akkor mivel közlekedtek addig munkába?
Nekem pont ezért volt egy időben két autóm. 220 km-re jártam munkába. Bármikor indulnom kellett, akár hóviharban, ónos esőben, kánikulában, vagy ha épp szervizelni kellett az autót.
A tervezett szervizeket mindig szabadság idejére időzítettem. Váratlan meghibásodásokkor, amit sürgős beavatkozást igényeltek volt csak gond. Ilyenkor vagy telefonálás a munkahelyre és ha megoldható volt SOS szabadságot kértem. Vagy már előző nap este el kellett indulni és ott aludtam a másik városban. Ami autóval kényelmes 2,5 óra út, az busszal, vonattal a helyi közlekedéseket is figyelembe véve 6-7 óra volt. És ez csak az odaút!
Két autóval már kicsit kellemesebb volt a dolog. Bár a szerviz is csak munkaidőben van nyitva, kicsit így is csúsztam a munkából, de nem kellett egy egész nap szabadságot kivenni miatta.
Pár éve olyan szerencsés vagyok, hogy ugyanabban a városban dolgozom, ahol az állandó lakóhelyem is van. Így már nincs ilyen gond. Veszek egy buszjegyet. Fél órát kibírok a helyi buszon. Vagy ha annyira derogálna, akkor taxi. De olyan is volt már, hogy az elkészült autómért biciklivel mentem. Ott bicikli be a csomagtartóba és úgy jöttem haza.
Mikor hogy. Amíg csak egy autóm volt, addig buszoztam addig, amíg szervizben volt az autó. Igyekeztem megelőzni a problémákat, és előre tervezett időben vinni szervizbe, amikor tudtam, hogy nem lesz rá szükségem.
Egy ideje szerencsére nem igazán okoz gondot, mióta több autó is van a családban.
Új autókhoz sok esetben olyan garanciacsomag tartozik, hogy csereautót ad a szerviz, amíg náluk van az autó.
Volt amikor nem autoval jartam dolgozni, igy kibirtam ha 2-3 napig a szerelonel volt.
Most van otthon 3 auto plusz van ceges auto is, igy a sajat automat nem hasznalom munkaba jarasra. Az utobbi 4-5 evben talan 2 nap volt amikor az egyik auto a szerelonel volt. Van olyan autom ami megvan 4 eve es ezalatt egyszer volt amikor nem indult, mert lemerult az aksi benne. Szerelonel csak karbantartason jart de idopontra megyek es 1 ora mulva keszen van.
Ez most nagyon sznob lesz, de tervezett szervíz napokra direkt tartalékolok szabadságot.
Bár erősen gondolkodom egy 1-2 milliós tartalék válság autó beszerzésén ilyen esetekre, ami tökéletes arra, hogy elvigyen A-ból B-be ha úgy van.
A jelenlegi autómnál volt, hogy 3 hétig volt szervizben, mert csak Németországból lehetett alkatrészt rendelni hozzá annyira ritka típus.
Akkor családon belül megoldottam egy kölcsön Suzukival, de nem tudhatom, mikor fordulhat újra ilyen elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!