Lehetett baj belőle, ha minimum alatti fagyállószinttel közlekedtem?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Minimum alatt volt a fagyállószint a kocsiban (Skoda Felicia), amint észrevettem utántöltöttem most este. Azóta nem használtam a kocsit. Okozhatott valami bajt? Mielőtt leálltam a garázsban, nem vettem észre semmi rendelleneset az autón, illetve a motor sem melegedett túl használat közben. Nem volt üres a tartály, csak a minimum alatt volt a szint. Nem volt rendesen rajta a kupak és kinyomta ott a fagyállót.
N43
2022. márc. 10. 21:57
1/8 anonim válasza:
Ha csak egy kicsivel van a minimum alatt akkor 1-2 napig nincs vele gond.
2/8 anonim válasza:
Ha nem melegedett túl akkor biztos hogy nem lett baj. Amúgy az a kiegyenlítő tartály szintje, amit akkor használ, hogyha kevés a radiátorban. Viszont érdemes belegondolni, hogy miért volt alacsony a szint. Folyik vagy megeszi? Egyik sem jó.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért volt alacsony a szint, mert a tartályon a kupak nem jól volt rajta. Teljesen véletlenül vettem észre. Körülötte látszódott is a fagyálló nyom, ahogy kifröcsögött.
Nem melegedett túl. Akkor megnyugodtam. Feltöltöttem a szintet a minimum és a maximum közé, a kupakot pedig jól ráhúztam. :D
2022. márc. 10. 22:42
4/8 anonim válasza:
Általában pár dl különbség van a min max jelzés között. A nagyrésze úgyis a hűtőben van. Ennyi idő alatt nem lesz baja.
5/8 anonim válasza:
Te legalább észrevetted. Van akinél üresre fogy... Javaslom a rendszeres ellenőrzést. Rövid távon nem okoz gondot, sőt igazából ha a min alatt van néhány decivel, az még hosszabb távon sem okozhat gondot, biztonsági tartalékkal vannak tervezve.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megnyugodtam. :)
2022. márc. 10. 23:32
7/8 anonim válasza:
Felforrhatott a hutovized es az nyomta le a kupakot.
8/8 A kérdező kommentje:
7-es! De azt észrevettem volna. Más nem abból, hogy a hőfokmutató a pirosba megy. De mindvégig jó helyen állt.
2022. márc. 11. 08:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!