Így érdemes lenne megvenni az autót?
Kinéztem egy 2017-es 1.5 BlueHDi automata 6 fokozatú tiptronic 2017-es Peugeot 3008-ast.
Az autón található egy meghúzás, így azt az eladó leengedte.
Tegnapi nap folyamán hívtuk, mivel úgy volt, hogy valamelyik nap megtekintjük.
Elmondta az eladó, hogy voltak nézni az autót és kiderült, hogy visszatekertek benne jó pár km-t.
Ő az autót 140.000km-rel hirdette, de igazából 230.000km van benne.
Elmondta, hogy ot becsapták, mivel 2020-ban o Franciaországból hozta be az autót saját részre, ekkor volt az autóban 97.000km.
Egyébként igazából azt nem értem, hogy az autónak akkor hogyan lehet vezetett szervízkönyve?
Végig Peugeot márkaszervízbe volt szervízelve az autó 97.000km-ig.
Azután bekerült magyarba, ahol 10.000-ként ugyanúgy volt a szervíz elvégezve.
Erről számla stb minden megvan.
Akkor hogyan lehet az, hogy az autóban 90.000km-rel több van, mint amivel hirdetve volt?
Egyebkent 5.500.000ft-ért volt fent, de így levette az árat 4.000.000 Ft-ra.
Egyebkent nem úgy tűnik, hogy ő tekerte volna vissza, elmondása szerint ő nem tudta ezt.
Az autó pl szervíztörténete stb, semmi nem ír olyat, hogy az autóban 230.000km lenne.
Valószínűleg eléggé össze-visszának tűnik, de próbáltam leírni normálisan.
Köszönöm a válaszokat!
Minden szervízről megvan a papír.
Igazából azt nem értjük, hogy végig vezetett a szervízkönyve, akkor hogyan tudtak tekerni? Egyebkent így az autót hogyan lehetne atiratni stb?
Ahhoz ennek semmi köze. Simán átírják.
A pörgetést, meg sokan csinálhatták. Ha nem a tulaj, akkor a francia (török) nepper vagy a behozó magyar nepper.
Kevesen mennek ki Jean Pierrel alkudozni. "Ő hozta be" gyakran csak annyi, hogy ő helyeztette itthon forgalmoba. Nem ő vette kint.
Ma már a szervizkönyvet is hamisítják. Ez már nem újdonság. Vezetett szervizkönyv, semmi gebasz és valójában egy igazi betegágy a verda.
A visszatekerés meg hétköznapi dolog. Egyszer megkérdeztem a kereskedőt miért tekerik vissza az órá. "250ezer km-el senkinek nem kell..." volt a válasz. Erre mondtam én neki, hogy ne olyan áron add mint egy 90ezer km-es kocsi, hanem egy 250ezer km-es kocsi árán. Mert mondom most ezt csinálod. Meghírdetsz egy kocsit úgy és olyan áron mintha 90ezer km lenne benne, közben pedig már 2,5szer ennyit futott. Egy 90 és egy 250ezernek nem ugyanaz az ára.
Köszönöm Mindenkinek!
Egyebkent az autó nagyon szép állapotban van tényleg, a meghúzáson kívül.
4.000.000 forintért érdemes lenne megvenni?
Egyebkent az eladó rugalmas az árban, tehát alkuképes, nagyjából 3.800.000forintig.
Illetve az átíratást, erdetvizsgát, műszakit stb mindent ugyanúgy meglehet oldani?
Mert a műszerfalban 140.000km szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!