Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a különbség a MOL és az...

Mi a különbség a MOL és az OMV üzemanyagok között?

Figyelt kérdés
Benzines Swiftem van, ami 2006-os, manual váltós, 1328ccm. Melyiket éri meg inkább tankolni?OMV MaxxMotion benzin, vagy a Mol 100 -asa?

2023. aug. 17. 02:50
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

"Vannak olyan motorok, amikben nincs kopogásérzékelő és nem változtatják az öngyulladás megakadályozására az előgyujtást"

Nem tudom, hogy itt most félreértem a mondatot és régi autókról beszélsz, vagy pedig újabbakról, de ha utóbbi, akkor tudsz erre mondani példát? Mondjuk az elmúlt 20 évből, bármi amelyiknek elektronikus gyújtása van (tehát az összes), de nincs kopogásszenzor és nem állít előgyújtást.

"3. Tisztító adalékok."

Lusta vagyok visszakeresni, hogy valóban "tisztító adalékokat" mondtam-e. Ha igen, akkor elnézést, nagy általánosságban mindenféle adalékra gondoltam, legyen az tisztító, égésjavító, stb.

Mellesleg ami tisztítóhatást elvesztesz a benzinből, azt visszakapod (többszörösen) az adaléktól.

2023. aug. 18. 08:15
 22/37 anonim ***** válasza:

Tisztító adalék, hagyjuk már, két okból is. Ha tényleg annyira nagyon jó lenne valamelyik akkor a nagy olajtársaságok már dollármilliókért felvásárolták volna az egész gyártót és használnák saját termékként, de valamiért nincs rá érdeklődés.

A másik pedig, amit nem a semmiért hangoztatnak azok akik nem hisznek már a mesékben, ha ki akarsz valamit tisztítani, azt szét kell szedni és kitisztítani, nem pedig az ilyenektől várni a csodát, mert ha még valahol le is oldd valamit, azzal annyit érnek el, hogy majd máshol rakódik le, legegyszerűbb példaként, ha a tankban oldd fel valamit akkor majd az üzemanyagszűrő köszöni meg, ha épp a szűrőből oldd ki valamit és enged tovább, akkor meg a motor, végül is minek volt ott a szűrő...

2023. aug. 18. 09:09
 23/37 anonim ***** válasza:

#22 Hozzá nem értésedet ennél jobban nem is tudtad volna bemutatni.

Először is, nem utólagos adalékokról beszélünk. Másodszor, az olajtársaságoknak tiszta benzint KELL eladniuk, így ők nem rakhatnak bele semmilyen adalékot. Harmadrészt, utólagos adalékokat igenis forgalmaznak ők is. Negyedrészt, senki sem mondta, hogy az adalékok a már szarrá kormolódott rendszert fogják kitisztítani, ezért kell már az elejétől és folyamatosan a jó minőségű, 100-as, adalékozott benzint használni, hogy eleve ne is koszolódjon el a rendszer. Ötödször, a koszt nem csak felszedi, hanem fel is oldja, így probléma nélkül keresztül megy az üzemanyagrendszeren, a szívótorokban nagy problémát okozó korom (EGR miatt) pedig a nyitott szelepeken keresztül, végül minden az égéstérben köt ki, ahol egyszerűen elég az üzemanyaggal együtt és távozik a kipufogón keresztül.

Még mindig nagyon gyenge próbálkozás, ráadásul még mindig csak a tisztításról beszélsz, a többi hasznáról szót sem ejtesz, mert azokat még rosszul sem tudod megcáfolni, nemhogy jól.

2023. aug. 18. 09:29
 24/37 anonim ***** válasza:

Hozzá nem értésedet, és a hülyeséget ennyire jobban nem is tudtad volna bemutatni.

Akkor vajon miért is reklámozzák az adalékokkal az ilyen-olyan prémium, hiper, szuper üzemanyagjaikat.... na rakd már össze mielőtt sikerült valamit összehordani.

A takarításról meg úgy néz ki a gondolkodás hiánya ismét, de még ott is fennakadás van, hogy miért is koszolódhat egy motor.... nem csak üzemanyagtól, hanem tervezési sajátosság is akár, kokszról hallottál pl?

2023. aug. 18. 09:32
 25/37 anonim ***** válasza:

"Akkor vajon miért is reklámozzák az adalékokkal az ilyen-olyan prémium, hiper, szuper üzemanyagjaikat"

A benzinkutak hirdetik, ők rakják bele az adalékokat. Az olajvállalatok (AMIT TE ÍRTÁL) nem raknak bele semmit, csak a kötelezőket (pl. etanol, fagyálló, stb), mert törvényileg nem is rakhatnak bele mást.

"nem csak üzemanyagtól, hanem tervezési sajátosság is akár, kokszról hallottál pl?"

Ugyanezt mondtam én is. Nemcsak hogy az autókhoz vagy hülye, de még a szövegértésed is kritikán aluli.

És még mindig ignorálod a többi előnyt. :)

2023. aug. 18. 09:40
 26/37 anonim ***** válasza:

Jó, gondolom nem esett le, hogy a kutakra gondoltam, csak kicsit hülyén hangzik, hogy kúttársaságok....

Ezt pont fordítva látom, mert azt nem sikerült értelmezni, hogy ha fel is oldódik valami kosz, azt is el kell távolítani, nem csak továbbküldeni a rendszerben....

2023. aug. 18. 09:47
 27/37 anonim ***** válasza:

"a kutakra gondoltam"

Hát akkor meg nincs probléma, hiszen a kutaknak igen is van saját márkás, külön kapható adalékuk. Ugyanúgy ahogy vannak ablakmosóik, motorolajaik, meg minden egyéb hasonló.

"ha fel is oldódik valami kosz, azt is el kell távolítani, nem csak továbbküldeni a rendszerben"

A feloldásnak pont az a lényege, hogy nem a nagy koszdarab fog keresztülutazni a rendszeren, mert az valóban kárt okozna, hanem hogy mikroszkopikus méretű darabokra bontja le, ami gond nélkül keresztül megy a rendszeren, nem okoz semmi problémát.

Ráadásul nem véletlenül írtam, hogy a csodát nem akkor kell már várni tőle, amikor tele van rakódva pl. az egész szívósor, hanem már az elejétől, rendszeresen használni kell, szóval soha nem is fog tudni kialakulni nagyobb méretű lerakódás, ami utána problémát okozhatna. Soha nem állítottam, hogy az adalék a már kialakult probléma megoldására van, hanem pont, hogy a probléma megelőzésére, hogy eleve ki se alakuljon.

2023. aug. 18. 11:24
 28/37 anonim ***** válasza:

Érdeks mód ami nem kerül bele az üzemanyagba, akkor elhet a premium üzemanyagokból is kihagynak valamit.... nem, ez véletlen sem arra van, hogy költs több pénzt rájuk termsézetesen.

Na és mi bizonyítja, hogy oylan mikrószkopikus darabokra bontja le, ami nem okoz gondot.... ja a marketing, igen, hát én se írnám azt a termékemről, hogy figyelj, lehet gondot fog okozni, de azért vedd meg köszönöm.

Egy oylan motor aminek nincs úgymond tervezési hibája, ott nem is fog lerakódni a sima benzintől sem semmi, aminél meg a konstrukció miatt jön létre pl a kokszosodás, ott semmilyen csodaüzemanyag sem fogja azt megakadályozni

2023. aug. 18. 11:49
 29/37 krwkco ***** válasza:

A lerakódásokkal kapcsolatban is nagyon hiányzik a műszaki ismeret a hozzászólásokból. A legveszélyeztetebbek a szívószelepek. Forrók és a kartergázból olajat kapnak, ami ráég a szívócső felőli oldalukra.

És van egy nagy különbség a motorok között: a mostanában elterjedt direkt befecskendezéseknél lehet a kezdetektől szuper adalékolt üzemanyagot használni, nem fogja a szívószelepre lerakódást megakadályozni. Mert a szívócsőben nem benzin-levegő keverék van. Csak levegő meg olajgőz.

2023. aug. 18. 13:30
 30/37 anonim ***** válasza:

#28 "Érdeks mód ami nem kerül bele az üzemanyagba, akkor elhet a premium üzemanyagokból is kihagynak valamit"

Ha itt a külön kapható adalékokról beszélsz, azt elsősorban nyilvánvalóan nem a már amúgy is adalékozott 100-ashoz árulják. Szerintem ehhez nem kell túl okosnak lenni, hogy rájöjj, de neked valahogy mégsem sikerült.

"mi bizonyítja, hogy oylan mikrószkopikus darabokra bontja le, ami nem okoz gondot"

Hát talán az, hogy hibátlanul működik a motor? Ha nagyobb darabok elkezdenének kóborolni, az roppant gyorsan problémát okozna.

"Egy oylan motor aminek nincs úgymond tervezési hibája, ott nem is fog lerakódni a sima benzintől sem semmi"

Szóval az EGR és a kartergáz visszavezetés az tervezési hiba?

"aminél meg a konstrukció miatt jön létre pl a kokszosodás, ott semmilyen csodaüzemanyag sem fogja azt megakadályozni"

Ha nem is akadályozza meg, akkor sem mindegy, hogy milyen gyakran kell kiadni 100, 150, 200 ezret dióhéjazásra.

E témában nyilván kivételt élvez a GDI, ahogy #29 mondja, ott a benzin nem fog szívósort, meg szelepeket tisztítani, azonban fontos megjegyezni, hogy a GDI helyét rövid úton átveszi majd a hibrid befecskendezés, aminek esetében hengerenként két befecskendező van, egy közvetlen és egy a szívósorban, szóval ez a probléma meg fog oldódni és a benzin tisztító funkciója ismét hangsúlyossá válik majd.

2023. aug. 18. 14:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!