Komolyan ennyire gyalázatosak egyesek?

Mennyire?
A lakók kollektíven büntetik az arra járó autósokat, cserébe a teherautósok kollektíven büntetik a környéken lakókat. Szerintem ez így 1:1.

De, büntetés. Ezen a szaron ha 10-zel mész át, akkor is üt egy nagyot.
Pedig ebben az utcában (ha jól látom) 50-nel szabadna menni.

Én is olyan utcában lakom ami forgalmas mert sokan ezen az utcán vágnak keresztül hogy a főútra menjenek.
A domb alatt lakom, a dombon meg egy kereszteződés van. STOP tábla nem volt, ezért csak úgy száguldoztak az autok. Az utolso csepp a pohárban az volt mikor álltam ki a kocsival a saját házam elől és majdnem nekem jött egy autós mert a kereszteződés előtt nem lehet jol látni a házam, csak akkor mikor pont a kereszteződésnél áthaladsz.
Bementem a hivatalhoz hogy szeretnék oda egy STOP táblát és pár hét múlva oda is tették. Azóta 1-2 suhancon kívül midnenki megáll, így nem kell attól tartanom hogy valaki belémjön mikor állok ki az autómmal.
A lakók helyében én olyan táblát kérnék ami tiltja a behajtást a teherautóknak, feltéve ha az utcában nincsenek üzletek ami miatt odamennének. Menjenek a kamionnal egyenesen a főútra és azon keresztül hagyják el a várost.
A fekvőrendőr helyett az is jó amikor az ut 2 szélére letesznek 1-1 akadályt de nem egymással szemben, hanem egymástól annyira távol hogy szlalomozás szerűen kell kikekülni őket. Így kénytelenek lelassítani de nincs bukkanó ami mitt csörögne a pótkocsi az áthaladáskor. Valahol láttam már ilyet, de nem tudom melyik városban.
Külföldön vannak más módszerek is. Pl a parkológarázsoknál használatos magasságkorlátozó kapu is jó ötlet, így akkor sem mennek arra ha amúgy nem érdekli őket a tiltó tábla.
1-1 vastag betonoszloppal lehetne egy bizonyos pontnál szűkíteni az út keresztmetszetét, de úgy hogy a kamion átférjen, viszont le kelljen lassítani hozzá, minha egy szűk kapun hajtana be.

"Miért, szerinted ez normális?"
Igen, normális. Az autós közlekedés nem alapvető jog, ellenben a nyugodt lakhatáshoz jogod van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!