Csak szerintem gyalázatos a Solo Leveling anime?
Néhány rész után dobtam a sorozatot.
A manga rajzolása egészen jó volt. Ehhez képest a sorozat mint valami olcsó karikatúra.
Az animáción kifolyik a szemem 😂.
Magát a mangát sem a kiemelkedő, bonyolultnak kicsit sem mondható sztorija miatt szeretem... Inkább a rajzok miatt aminek az élményén, emlékén mondhatni ront a sorozat.
Igaz láttam már szebb mangákat is pl Goodnight Punpun, Vagabond, de én még is bírom.
Én manga olvasó vagyok, de láttam egy-két jelenetet az animéből.
Nekem semmi bajom nem volt vele, de teljesen meg tudom érteni ha valakinek nem tetszik.
Nekem sem tetszik több olyan dolog amelyeket sokan imádnak. Szerintem mindenkinek megvan a maga véleménye s annyi, hogy a Solo Leveling pont többek véleménye szerint jó.
egyetértek, bár többségében csak, én végig néztem az első évadot, és a sztori nagyon átlagon aluli, az egész évadban csak szörnyeket öl és erősödik, ez a sztori, gondolom nem fért bele a 12 részbe semmi történet mesélés, nem hiába manwa -ból van
a másik problémám az amit írtál, az animációk, az elején irtó gagyi amerikai képregény szerű álló képekből állt az animáció, ami lényegébe nem is volt így meganimálva, viszont voltak elégbaszó harcok, pl amikor a páncélos jóskákal harcolt, ott viszont annál jobb animációt talán a fate szériában vagy a demon slayernél láttam, gondolom minden pénzt ezekre a részekre raktak, nem pedig az elején levő állóképes harcokra...vagy szimplán így volt megrajzolva a manwában? hát nem tudom
de én attól még adok neki még egy esélyt, hátha a második part-ban lesz valami történet mesélés
Tudtommal ebből nincs manga. Koreai cucc, vagyis manwha kell, hogy legyen belőle.
Egyébként a sorozatnak az animáció minősége a legkisebb baja.
2, Írás szempontjából a SL mindig borzalmas volt és ez ahogy haladunk a sztoriban annál rosszabb lesz. Alapból a sztori kb csak annyira szolgál, hogy valamilyen keretbe legyenek rakva a harcjelenetek. Persze lesz egy történet, lesz egy lore, lesz egy epikus főellenség, meg azokra a kérdésekre, amik az 1. évad alapján felmerülhettek (például mi ez az egész szintlépés rendszer, mitől különleges Jinwoo stb) lesznek válaszok, de maga a történet sosem lesz egy nagy durranás, a SL-ben mindig a harcjeleneteken lesz a hangsúly.
ENYHE SPOILER
Ugye jelenleg Jinwoo fő motivációja hogy pénzt szerezzen az anyja gyógykezelésére, de ez is egy nagyon triviális történetszál és a manwha nagy részében kb végig el van felejtve, majd egyszer csak le lesz zárva.
SPOILER VÉGE
Magáról a Solo Leveling animéről:
Mivel a Solo Levelinget mindig csak a rajzolás vitte el, az anime rajzolása pedig csak "korrekt" lett (szerintem nem lett rossz, de nagyon generic japán stílusa van, a manwha sokkal karakteresebb, színesebb stílusa gyakorlatilag egyáltalán nem köszön vissza az animében - az animének olyan beütése van, mint egy tipikus, viszonylag jól meganimált japán manga adaptációnak), így gyakorlatilag az egyetlen dolog is kiveszett belőle, ami miatt nézhető lett volna
Magáról a manwha-ról (SPOILERES is lehet, bár konkrétumokat nem írok)
Szerintem az ant arcig rendben van a Solo Leveling, onnantól viszont egyszerűen borzalmas. Azon a ponton az író egyszerűen MINDEN sztorivonalat, minden egyes karaktert egy az egyben beáldoz csak azért, hogy az edgelord főszereplő még 1%-al menőbb legyen. Egymás után jönnek a szereplők, három fejezeten keresztül elmondja 200 karakter róluk hogy ők mennyire erősek, ő a legerősebb S rangú harcos a világon, ő a legerősebb japán harcos, ezt a dungeont 500 éve nem fejezte be senki, majd jön Jin Woo és az erejének a KÉT százalékával, bármiféle megerőltetés nélkül kivégez mindenkit. Gyakorlatilag minden egyes csatából kiveszik minden izgalmi faktor, mert már mielőtt elkezdődik a csata tudom, hogy Jin Woon egy karcolás nem fog esni. Meg lehetett volna úgy is írni ezt, hogy a főszereplő csak akkor találkozzon ezekkel az ellenségekkel, amikor még gyengébb náluk vagy azonos szinten vannak, de az írónak fontosabb volt a főszereplőjének az egója mint hogy izgalmas legyen a történet, amit ír. Ami a legnevetségesebb, hogy a manwha még ezután is erőlködik, még ezután is megmutatja x karaktert aki ,,S rangú, az egyike a világ 10 legerősebb hunterének, nézzétek, milyen erős", dehát ezen a ponton már semmi súlya nincs ennek, mert a főszereplő TRILLIÓSZOR erősebb mindenki másnál :DD Az első 50 vagy nem tudom mennyi fejezetben még volt súlya annak hogy valaki S rangú, vagy national level hunter, de egy adott ponton túl már semmi.
Nekem a legnagyobb bajom ez volt a manwha-val, de ezen kívül is középszerű kb mindenben: A sztori ahogy már írtam jóindulattal is csak elmegy, teljes sztori vonalak merülnek teljesen feledésbe vagy vannak lezárva csak úgy a semmiből, mellékkarakterek mennek-jönnek, bejönnek 3 fejezetig, úgy tűnik, hogy fontosak lesznek, majd egyszerűen eltűnnek, aztán 60 fejezet múlva megint megmutatják őket 1 fejezetig (a Solo Leveling tipikusan az "egyszereplős" manga/manwha - az 1 db főszereplőn kívül gyakorlatilag MINDENKI mellékkarakter), egyszerűen középszerű mindenben a rajzolást leszámítva.
Az Omniscient Reader-t ajánlanám mindenkinek, akinek bármilyen szinten bejött a Solo Leveling, gyakorlatilag mindenben 200x jobb.
"egyszerűen középszerű mindenben a rajzolást leszámítva"
Hát, a leírásod alapján ez az állításod nem igaz. Amit lefestettél az nem egy középszerű történet, hanem egy szar.
Egészen jól kifejtettétek mi a baj a sorozattal, mind a manwha-val (*helyesbítek, bocsi).
Spoiler.:
A hangya szigetes konfliktust, hogyan fogják kezelni az animében vajon? Ugye ott japán vadászok voltak a szemetek a dél-koreai harcosokkal.
A Fate és Demon Slayer sorozat tényleg szép, bár itt sem a történet dominál, nem utolsó sorban a budget sem volt kicsi.
Nem vagyok a CGI ellen sem, szerencsére nincs túl tolva, de nem is a minőségi fajtára sikerült a SL-ben... Lásd Dorohedoro sorozat (ez üde kivétel, ahol jól használták).
Kicsit szomorú, hogy száz számra érkeznek évente a sorozatok, de (erős túlzás) ötöt nem lehet kiemelni amit akár év tizedek múltán is visszaemlegethetnénk majd.
7,
Szerintem az első évadhoz hasonlóan lesz egy cruncyroll fordítás és egy japán "szűrt" verzió, előbbiben marad minden a régiben, utóbbiban meg kicserélik a japánokat koreaiakra (ahogy az 1. évadban is tették fordítva). Kb 2-3 éve olvastam a SL-t szóval nem emlékszem biztosra, de komolyabb ráhatása nincs a sztorira annak, hogy milyen nemzetiségűek a vadászok, szóval a szinkronban egyszerűen ki tudják őket cserélni és kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!