Miért próbál minden régi golf tulaj meg Alfa-s kekeckedni egy újabb, erősebb BMW-vel az utakon amikor már ránézésre tudhatnák, hogy nem egy súlycsoportban vannak?
Mondjuk mellém áll lámpánál a 20on éves dízel fekete füstőt hányó golfjával és bőgeti a motort aztán "kilő" a zöldnél majd integet
Esetlegesen előttem áll és bőgeti a motorját majd zöldnél a fekete füsttel nyomja tele a levegőt. Szerencsére az ilyenek mellett egyből belső levegő forgatásra állítom a klímát, szóval nem zavar, de kivonnám az összes ilyen tragacsot a forgalamból a gazdájával együtt.
Vannak ilyen wannabe BMW-sek de nem nevezném BMW-snek akinek 1-es , 2-es BMW-je van meg ilyen 16i,18i, 20D stb.
A BMW-s érzés jóval efelett indul.
Egyébként még a BMW 320D (E90) korszakomban volt pont egy ilyen szitum, hogy hajnalban az üres országúton mentem melóba, és jött valami öreg xar 2-es golf és elkezdett látványosan tolni mondom, hagyjád már magad...
Nyomtam egy padlót, hogy na most akkor meglátod mit is megy egy 20d bömös, és úgy leelőzött mint ha állnék, lestem is, ebbe milyen technika lehet.
Szóval van egy két olyan ember aki képes iszonyat összegeket beleölni öreg látszólag értéktelen autókba, hogy döbbenet faktor legyen a nagy vagy nagyobb motoros prémium autósokba.
Ettől függetlenül én ezt még mindig nem értem, mert egy tényleg brutál tuning, az sokkal többe kerül mint venni egy jobb autót. Autós találkozókon se értem a sok kiglancolt krómozott motorterű trabantot, a munkát, lelkesedést értem, de minek?!?
#16 A Trabant egész más téma. Az szerelem, mint a ladázás. Volt egy évfolyamtársam még gimiben, 14 évesen kapott egy Simsont és a kézikönyvet, szétszedte, összerakta, aztán ült rá. 17 évesen a MÉH telepet járta, összerakott a semmiből egy másik Simsont magának.
Ezek az emberek mind vehetnének komfortosabb, jobb autót, de nekik nem jobb autó kell, hanem az a közösségi élmény, hogy az ilyen találkozókon a többi trabissal megnézik, kinek milyen a trabija. Egy drága hobbi.
Pont, mint a BMW meg a Mercedes presztízse, én speciel hamarabb ölnék bele nagyobb pénzösszeget abba, hogy a határban drifteljek egy Ladával, minthogy közútra a japán autóm helyett egy ilyen német bigyóm legyen, mert én meg azt nem tudom megérteni.
Én meg azt nem tudnám elképzelni, hogy egy Ladában "driftelgessek".. az a korszak már 20 éve is lejárt volt.
Ezzel is tudnék driftelni ha akarnék, de ezt meghagyom a h*lyegyerekeknek. Én maximum nyomok egy padlót aztán helyreteszem aki kekeckedik de nem fogok driftelgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!