Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyforma nyomaték esetén a...

Egyforma nyomaték esetén a benzin vagy a dízel fog erősebbnek érződni?

Figyelt kérdés
legyen mind a 2 kocsi 400nm. ilyen esetben a benzines is ugyanolyan nyomatékosnak fog érződni? mert vezettem egy 180 lóerős turbo benzines autót, ès persze jól ment, de amikor kipróbàltam egy 116 lovas 1.9-et, akkor alig éreztem különbséget, talàn még mint ha direktebb lett volna a dízel gázreakciója. bár a sebessègmérő mutató nem ment fel úgy mint a benzinesnél, de még is nagyon jól ment, ahhoz képest hogy csak 115 ló.
2023. júl. 29. 17:07
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Értem. Hát lehet, hogy érzetre neked ezt nyújtja, ezzel nem tudok vitatkozni. Mindenesetre egy VTI Civicből gyakran lehet integetni hátrafelé a Smoke&Charm-os, érzetre jobban gyorsuló autónak. :)
2023. júl. 29. 19:22
 12/38 A kérdező kommentje:
meg azt írod, hogy a nyomaték nem szàmít gyorsulásnàl. akkor miért van az, hogy egy szívó benzinesben nincs meg ez az ülésbe préselő érzés ha lenyomod a pedàlt? lehet hogy végsebességre lenyomnà a dízelt, csak semmi élvezet nincs benne míg eljut az ember vele pl 200-ig.
2023. júl. 29. 19:22
 13/38 anonim ***** válasza:

Ez a karakterisztika miatt van. A szívó motor ereje lineárisan épül fel, míg a turbósé abban a pillanatban, amikor megjön a töltőnyomás. Ez a hátbaverős érzés. Ez a turbóbenzinesnél ugyanúgy megvan. De pl. a turbó mellett van egy másik lehetőség is a feltöltésre, a kompresszor, és az hiába szintén több levegőt pumpál a motorba, a technológia miatt szintén lineárisan épül fel az erő, mint a szívónál.

0-100-ban is megveri a nagyobb teljesítményű szívó a kisebb teljesítményű dízelt, lényegtelen, hogy mekkora a nyomatékkülönbség a dízel javára.

2023. júl. 29. 19:27
 14/38 A kérdező kommentje:
megmondom az őszintét, nekem nem arra áll a pecek, hogy 10 másodperc alatt van 100-on, vagy 7. a vezetés élménye az szerintem ami számít, és nekem ebben az esetben élvezetesebb volt a dízel, hiàba gyorsul lassabban. utcai hasznàlatra meg főleg szerintem, egy erős benzinest versenypályán lehetne normàlisan kihasznàlni szerintem.
2023. júl. 29. 19:32
 15/38 anonim ***** válasza:

Nem csak ettől függ. Tömeg, váltóáttételezés, esetleg légellenállás... Vezettem 180 lóerős turbós benzines autót céges kocsiként. De az egy sár-nehéz, nagy bálna volt. Lomha volt, mint a dög. Utána a saját 1,3 tonnás dízel kisautóm rakétának tűnt, pedig az csak 160 lóerős. (A pontos nyomatékra már nem emlékszem, de a benzines is turbós volt.)

(Off: #1, én pont ott tanítok. Mármint nem a gépészeknél, de helyileg a MIK-en, csak már tanszéken.)

2023. júl. 29. 19:41
 16/38 A kérdező kommentje:
konkrétan a benzines egy 180 lovas 1.8t volt, a dízel pedig egy 115 lóerős 5-ös váltós kocsi.
2023. júl. 29. 19:56
 17/38 anonim ***** válasza:
Mondjuk a dízelkereplőnek ugyanaz a nyomatéka csak egy kb 500-as fordulatszámtartományban lesz meg amig a benzinesnek ugyanaz 3000-től jódarabig nem csökken annyira a nyomaték, az végig húz 6000-ig.. utána kezd el érezhetően elfogyni, mielőtt eléri a 7500-at és váltasz. :D :D
2023. júl. 29. 23:37
 18/38 A kérdező kommentje:
csak a kérdésem az, hogy hol forgatod le 6000-ig? ott màr úgy is olyan sebességnél leszel, hogy bőven túlléped a megengedettet, annyi gyorshajtást meg azért nem szeretnék fizetni. az a baj veletek, hogy annyira làtni hogy elfogultak vagytok a benzinessel szemben, hogy nem is a kérdésre koncentràltok, hanem csak hogy lefikázzàtok a dízelt. elhiheted, egy àtlag embert marhàra nem érdekli hogy a benzines milyen fordulaton adja le a nyomatékot,stb. én csak azt tudom, hogy az emberek 99%-a, aki még nem ült dízelben, az mind azt mondja, hogy hú basszus ez tényleg milyen jól megy ahhoz képest hogy csak 100 lóerő.
2023. júl. 29. 23:44
 19/38 anonim ***** válasza:
28%

Hol? Bárhol.. ha akarom.. :)

ja, arra kéne élvezni hogy ötvenig váltasz felfelé ötöt? :D :D Én ott még kettesben vagyok ha nagyon menni kell..

2023. júl. 29. 23:49
 20/38 A kérdező kommentje:
istenem ilyen gyerekesnek lenni🤣 az a baj, szerintem a benzinesek azért szídjàk a dízelt ennyire, mert érzetre erősebb. általában mindig akkor szíd valaki valamit vagy valakit nagyon, ha irigy rà mert jobb valamiben. én egyik oldalon se állok, a dízelben az alacsony fordulaton megjövő nyomaték tetszik, s benzinben meg az, hogy 3 ezres fordulatig semmi, aztán kilő mint a rakéta, ennek is meg van a maga pheelingje. de hogy minek kell ennyire gyerekesnek lenni😂
2023. júl. 30. 00:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!