Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyforma nyomaték esetén a...

Egyforma nyomaték esetén a benzin vagy a dízel fog erősebbnek érződni?

Figyelt kérdés
legyen mind a 2 kocsi 400nm. ilyen esetben a benzines is ugyanolyan nyomatékosnak fog érződni? mert vezettem egy 180 lóerős turbo benzines autót, ès persze jól ment, de amikor kipróbàltam egy 116 lovas 1.9-et, akkor alig éreztem különbséget, talàn még mint ha direktebb lett volna a dízel gázreakciója. bár a sebessègmérő mutató nem ment fel úgy mint a benzinesnél, de még is nagyon jól ment, ahhoz képest hogy csak 115 ló.
2023. júl. 29. 17:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
43%
Íratkoz be a gépészmérnöki szkakra hááátha megfejted a kérdésedre mi a válasz. Most 2-3 as átlaggal is felvesznek pl a pécsi egyetem gépészmérnöki szakra🐑😉🐑
2023. júl. 29. 17:18
 2/38 A kérdező kommentje:
agyhalott, attól hogy az egyforma lenne a nyomaték mind a 2 ben, mèg lehet más a vezetési élmenye. lehet valamelyik sokkal hamarabb leadja a maximális nyomatékàt alacsonyabb fordulaton
2023. júl. 29. 17:47
 3/38 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

A lóerő és nyomaték kéz a kézben jár, tehát még dízel esetében sem lehet az egyik a másik nélkül. Magyarul a 116 lóerős dízelnek esélytelen, hogy 400nm nyomatéka legyen.

Ami miatt talán jobbnak érezted, hogy a turbo dízel motorok alacsony tartományban adják le a teljesítményüket, a turbo benzineseket meg kell pörgetni kicsit. Ennél jobban nem tudom leírni konyhanyelven.

De egy turbo dízelnek esélye sincs egy turbo benzinnel szemben, ez a hype vonat is akkor indult el amikor egyszerűen divatba jött a TDI motor és akkoriban a legtöbb konkurens benzines sima szívó volt, azokat nyilván rommá lehet alázni vele.

Ma már minden autó turbós, így ha megnézed, a dízel mánia is durván lecsökkent, most az elektromos autó hype jött be.

2023. júl. 29. 17:51
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hol adja le a nyomatékot. Van olyan dízel ami már 1500-nál tudja vagy majdnem tudja a nyomaték maximumot. Az úgy fog érződni, hogy brutál jól megy.

Aztán egy benzinesnél lehet ez 3000-4000 is és ha az alatt mész akkor meg úgy érzed mintha egy 1.4 corsában ülnél. Nyílván ha pörgeted akkor fog menni az is.

Én autóm is 4000 alatt lomhának érződik aztán kezdődik a menés. Vezettem utána dízelt és az jobban bejött mert hamarabb jött a power.

Más a karaktere a 2 motornak.

2023. júl. 29. 17:52
 5/38 A kérdező kommentje:
nyílván kb 100 fölött élvezetesebb a benzines, csak az a baj a huzatással, hogy ahhoz inkább autópàlyàra kéne felvinni, városba pl esélytelen kihasználni az erejét, lakott területen kívül se nagyon, csak az autópàlyàn. és nekem jóval többet ér, ha 100 ig pl jobban megy érzésre, mert afelett úgy se tudnám az esetek 90%-ban kihasználni.
2023. júl. 29. 18:35
 6/38 anonim ***** válasza:
76%

Lakott területen kb. semminek sem tudod kihasználni az erejét, lényegtelen hogy az egy 100le-s Clio vagy egy 700le-s Hellcat.

1.6 szívó benzinnel simán le lehet nyomni az 1.9tdi-t. Egyszerűen tudni kell kezelni a sebváltót. Turbós benzines pedig korszakokkal erősebb.

2023. júl. 29. 18:57
 7/38 A kérdező kommentje:
gondolom benzin párti vagy, mert nagyon írogatod ezt, hogy egy 1.6-os szívó benzin lenyomja a dízelt. írtam is, hogy tisztàban vagyok ezzel, hogy pl egy 150-200 as tempót sokkal lassabban ér el, de számomra, és sok ember számàra is jóval élvezetesebb, hogy ha lenyomja félig a gázpedàlt, akkor bele tol az autó az ülésbe. egy 1.6-os szívó motorban szerinted mekkora nyomaték van? ott tökmindegy mit csinàlsz, nem fog az ülésbe nyomni, és nyomaték nélkül semmi élvezet nincs az autózásban. és szerinted egy 1.6-os, ráadásul szívó motorral hogy lehetne lenyomni, egy 1.9-es turbos motort?
2023. júl. 29. 19:03
 8/38 A kérdező kommentje:
az meg hogy nem lehet kihasználni lakotterületen, az fasz*ág. mert a dízelnél ha odalépek egy kicsit harmadik negyedikben, akkor is örömet okoz, úgy hogy nem sokkal lépem túl a sebességhatárt.
2023. júl. 29. 19:06
 9/38 anonim ***** válasza:
61%

Egy időben akartam TDI-t, mert tetszett nekem is, amiket írtak róla. Aztán kipróbáltam, és hát... nem győzött meg.

Gyorsulásnál nem a nyomaték, hanem a teljesítmény számít. Lehet neked bármekkora nyomatékod, ha a teljesítmény csak 116le, akkor egy 130le-s 1.6 szívó a maga 150-es nyomatékával odaver. A nyomaték arra jó, hogy nem kell annyit váltogatnod egy kigyorsításnál. A szívó benzinesnél ezzel szemben 1 vagy akár 2 sebességfokozatot vissza kell váltani. Tehát kényelmesebb emiatt vezetni a dízelt. Úgymond úrvezetőknek tökéletes, de a sportosabb sofőrök a benzinest fogják választani.

2023. júl. 29. 19:15
 10/38 A kérdező kommentje:
a gyorsulást úgy értem, hogy az érzete jobb. én is làttam, hogy a mutató jóval lassabban megy feljebb, de még is úgy éreztem, hogy jóval többel megyek, mint amit az óra mutat.
2023. júl. 29. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!