Éjszaka merül az autó akkumlátora. Tényleg nem segítene ha kicserélem?
Egyik napról a másikra jelentkezett, amikor 4-5 napig huzamosabban használtam kisebb távokra az autót a városban.
Egyik reggel nehézkesen indult be, valamint gyújtás után az ablakok is nagyon-nagyon lassan húzódtak le.
Második indításra beindult. Aznap olyankor már nem is volt gond vele, pöccre indult.
Pár napig még csinálgatta ezt, hogy a reggeli első indulás nehézkes, vagy ha 6+ órát állt napközben.
Most hírtelen nem olyan vészes, elsőre beindul, de egy picit azért megáll gondolkodni, újratölt a műszerfal is.
Elvittem egy akksishoz, az öreg azt mondta, nincs baja, 80%-os, az egyik oldal 2-t a másik 3-at szív, tehát valami szívja az akksit nem tudja mi..
Azt mondta, ezt nem javítja az új akkumlátor, esténként kössem le és megvan oldva :/
Amúgy azt hiszem egy legolcsóbb, valami Electric Power akkumlátor van az autóban (1.3 benzines fiesta, 2005), ráadásul 3,5 éves.
Szerintetek érdemes azért akkumlátort cserélnem? Vagy kérjem ki másik akku felmérős helyen is a véleményt vétel előtt?
Hibakódot egyébként tudtam kiolvasni, valami akkumlátor alacsony feszültség féleséggel kapcsolatban. Ez akku hibát jelent, vagy azt, hogy valóban szívja valami? (Esetleg mivan ha annyira öreg már, hogy amúgyis merül?)
Tehát a fedélzeti komputer merítette az aksit.
Érdekes.
Elvileg ha le eszed a Gyújtás csak nagyon minimális äramot lenne szabad felvennie és az biztos, hogy nem 5 amper...
#21 Ahogy itt is írták, szinte biztos hogy marhaságot mondott az akkumlátoros öreg, mert mindkét, a plusz és a minusz oldalról is mondta, hogy szív, és összeadta a kettőt, úgy lett 5 amper..
Viszont azóta is minden teljesen pöccre indul, 2 nap állás után is, ha kisebb utakra használom városban, akkor is, szóval remélhetőleg valami ilyesmi volt 😁
Ijesztő 1 hét volt az biztos, amíg fenn állt a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!