Másnak is nehéz/nehéz volt megtanulni vezetni?
A KRESZ-en elsőre átmentem, de a vezetést tekintve egyre rosszabbul teljesítek és már kezdem feladni, körülbelül 30 óránál járok és állandóan azt vágják a fejemhez, hogy sosem lesz jogosítványom, vagy hogy alkalmatlan vagyok a vezetésre, mert nagyon sokszor át kell ismételni egy-egy vizsgaútvonalat, vagy feladatot mire megértem, vagy megjegyzem, vagy felfogom, vagy nem is tudom mi történik.
Bármiféle tanácsot, sztorit elolvasok :3
Igen, nagyon!
Én kvázi ott láttam belülről autót először és míg a többiek már otthon vezetgettek apucival, én totál kezdő voltam.
De mégis sikerült megtanulni, úgyhogy neked is fog!!
Bár azóta is utálok vezetni, de túl sok pénzbe került volna feladni és ma már örülök, hogy megcsináltam, mert tripla annyiba kerülne most, mint anno. És egyre drágább lesz!!
Ja, és még annyit tudok neked ajánlani, ami nekem segített, hogy én mindent leírtam és bemagoltam és magamban mondogattam, miközben csináltam, így rögzültek a dolgok, hogy mikor-mire figyeljek és hogy kell.
pl. SIKK-es indulás (sebesség, irányjelző, kézifék, körültekintés) :)
(3-as voltam)
Csodálom, hogy átmentem, mert utólag visszagondolva, igazából akkor tanultam meg vezetni, amikor már jogaival meg lett az első autóm. Sokkal nehezebben kezelhető, nagyobb autó, mint az oktató volt, de az tényleg megtanított vezetni.
Csak legyen annyi tudásod, hogy a vizsga meglegyen. 30 óra alatt igazán semmit nem fogsz megtanulni.
Nem, nem volt nehéz.
Gyerekkorom óta rajongtam a vezetésért, autókért, mire oda jutottam fejből vágtam az autó, motor, váltó, kuplung, minden működését, a vezetés elméletét youtube videókból, így tényleg tudtam mit csinálok. 17 évesen, a 30. órán sikeres vizsgát tettem elsőre. Nem, nem vezetgettem előtte apucival mivel rendőr, és tudja a következményeit.
Amit én ajánlani tudok neked, hogy te is járj utána a különböző fő komponenseknek, mi, mit, hogyan és miért csinál. Tudd, hogy amikor benyomod a kuplungot, váltasz mit is csinálsz valójában, mit történik körülötted/ alattad. Amint megérted az autót te fogod őt kezelni úgy, ahogy akarod és nem fordítva. Ha már nem veszi el a figyelmedet a vezetés, jobban tudsz majd fókuszálni a forgalomra, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!