Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit gondolnak az emberek...

Mit gondolnak az emberek arról aki nem képes megtanulni vezetni?

Figyelt kérdés
2023. júl. 10. 14:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Semmit, magánügy. Jobb, ha elismeri, mintha mázliból lesz jogsija, aztán közlekedési érzék nélkül veszélyeztet mindenkit az úton.
2023. júl. 10. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút osztom #1-et, a vezetés ugyanolyan képesség, mint bármi más, lehet tanulni és kb. mindenki el tud érni egy elfogadható színvonalat, ki könnyebben, ki nehezebben, azonban vannak, akik sokhsok gyakorlással sem. Ez igaz minden képességre, én például szerintem ha az egész életemet a művészetnek szentelném, akkor sem lennék sokkal jobb a pálcikaembernél. Másnak a vezetés ilyen. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, csak nem mindegy, hogy az én rajztudásomat legrosszabb esetben kinevetik, míg aki nemntud megtanulni vezetni, az könnyen embert is ölhet, szóval ezt jobb belátni még időben.
2023. júl. 10. 15:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Nem mindenki alkalmas a vezetésre. Nem is kell mindenkinek vezetni.
2023. júl. 10. 15:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolok róluk semmit se, ettől semmivel se kevesebbek, mint aki tud vezetni.

A vezetéshez, autókezeléshez kell egyfajta "érzék", de ez szinte 10-ből 9 embernek megvan. Viszont biztonságosan közlekedni, már elég sokan nem tudnak.

2023. júl. 10. 15:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#4 Pontosan. Az autókezelés a legkevesebb, azért nem értem, aki nem tud manuálisan váltani, az egy dolog, hogy kényelmes a köznapokban automatát vezetni, de aki a jogsit nem bírja manuálissal letenni, ott már alapból van valami komoly probléma. Közlekedni meg csak az évek és a rutin fognak megtanítani. Bő 10 éve volt B jogsim, amikor megcsináltam az A-t, és gondolkodás nélkül tök egyértelmű, hogy buszsávban sem megyek gyorsabban, mint a külső sáv, pedig megtehetném, egyirányúba is benézek, mert mentő vagy biciklis onnan is jöhet bármikor, autópályán sokan index nélkül manővereznek, de egy kilométerről látom, hogy sávot fog váltani. Ez szimplán figyelem és tapasztalat, ami nem egyik napról a másikra alakult ki. De el tudom képzelni, hogy vannak, akik szimplán nem tudnak és/vagy nem akarnak órákon keresztül akár forgalmas városban, akár monoton autópályán ennyire figyelni. Ezzel semmi baj nincs. Csak akkor ne menjen oda.
2023. júl. 10. 15:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Nehezíti az életét. Én azért tanultam meg, hogy el tudjak járni dolgozni olyan helyre, ahol jóval több a fizu. Ha nagyon muszáj vezetek máshová is. Mégis kényelmesebb a 70 éves anyámnak, ha kimegyek elé a vasútra autóval.

8 általános elég a jogsihoz, a józan ész meg ahhoz, hogy nem vezetek Bp. - en, ha nem ahhoz vagyok szokva, hogy forgalom van.

2023. júl. 10. 16:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem gondolnak... viszont a jogsi sokaknak létkérdés.

Ha vki olyan helyen él, ahol ritkán jár busz, annak kell a jogsi...

Vagy ha van is megfelel közlekedés, ha faluból egy nagyobb városba mész, könnyen előfordulhat, hogy távolságiról át kell szállni helyi járatra... nah, itt már rendszerint szoktak problémák lenni, ugyanis a helyi tömegközlekedésnél egyáltalán nem veszik figyelembe a távolsági járatokat.

Pl. én most ilyen helyzetben vagyok, a távolsági busz későn jön, a helyi járatr átszállva reggelente nem érnék be... van kocsim, meg most vettem robogót, kísérletezem, kocsi, motort váltogatva hogyan jövök ki egy hónapban.

2023. júl. 10. 19:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem gondolok róla semmit. Bár alap szinten szerintem majdnem mindneki meg tud, ha normális tanára van + valaki, aki később is tud neki segíteni.
2023. júl. 10. 21:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Addig "magánügy"-nek tartják, amíg ki nem derül. Ha kiderül, akkor a nagyszájúak széttrollkodják a másikat emiatt. Pedig nem akkora nagy probléma, mert lehet tömegközlekedni is helyette.
2023. júl. 11. 22:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Igazából a család is engem piszkál. Egész kicsi gyerek is.. 8 éves és azt hallgatom, hogy "én úgyse fogok megtanulni vezetni, minek nekem kocsi" Lehet szülőktől hallja.. Nagyon nem bírom elviselni, stresszes és unom. Az emberek ítélkezését gyűlölöm a legjobban. Attól hogy nem tudok megtanulni vezetni még normális ember vagyok én is, érek ugyan annyit mint más!!
2023. júl. 18. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!