BMW N52 motorba megéri a "prémium" üzemanyagot tankolni vagy jó a sima is?
Tök mindegy milyet teszel bele.
Előírták a gyártók hogy milyen mehet bele???
Nem az hogy a kocsmába a Józsi mit mondott!!!
Meg kell nézni a gépkönyvet, ha nem írják, hogy kifejezetten 100-as üzemanyag kell bele, akkor elmegy a sima 95-el is.
Nekem pl benne van a gépkönyvben, hogy 95-el, vészüzemmódba vált a motor, csak kúttól, kútig menjek vele.
Ha elég is neki, a 100-as benzin mindenképpen jobb a motornak, BMW-nél meg főleg odafigyelnék erre.
Az hogy valami gyárilag nincs előírva, még nem válik feleslegessé, csak annyit jelent hogy a sima benzinnel is elketyeg, persze majd a különbözetet otthagyhatod a szervizben egy dióhéjas tisztítás formájában, vagy ha dízel majd a nagynyomasú szivattyú/csúcsok
cseréjére. Én is prémiumot tankolok, ennyit megérdemel az autó.
"otthagyhatod a szervizben egy dióhéjas tisztítás formájában"
Ennek semmi köze ahhoz, hogy mit tankolsz, mert a visszevezetett kartergáz ég rá a szelepekre, amit szívócsőbefecskendezős, vagy porlasztós motoroknál lemos a benzin, de a közvetlen befecskendezésüeknél nem. Szóval tankolhatsz bele te versenybenzint is, akkor se úszod meg a tisztítást. Ha meg nem annyira inteligens a motorvezérlőd, hogy próbálgatja a nagyobb előgyújtást kopogáshatárig, akkor jobban se fog menni tőle az autód.
#6 Most ezzel a kamu dumával próbálod takargatni a butaságodat? Kicsit gondolkodjál már mielött ilyen szöveggel jössz! Mint írtam,a visszavezetett kartergáz ,és az abban lévő olajpára ég rá a szelepekre, tök mindegy,hogy mit tankosz. A videó elején elmondják. Meg a közvetlen befecsekdezésű motoroknál,a szelepekre nem is jut a benzinből, akkor hogy lenne bármilyen hatása? Max az égéstérben esetleg, de most a szelepek kokszolódása a téma. Arról meg a dióhéjon kívül más nem szedte le a kokszot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!