Melyik diesel motor bírja a normál üzemanyagot? Melyikbe kell prémium gázolajat tankolni?
2018-as Euro6-os biturbós CR-dízel autóm van, új korától nálam. Idén februárig kizárólag prémium dízelt kapott, mióta kigördült a kereskedés kapuján. Úgy voltam vele, hogy az a 40Ft-os literenkénti felár nem olyan nagy érvágás, hogy hónap végén amiatt kell éheznem. Pedig ha azt nézzük, az akkori árakhoz képest ez 10-15% felár volt.
Ma ha 800Ft lenne a literár, arányosan 100-120Ft lenne a prémium felára. Simán kifizetném érte. Február óta sem azért nem tankolok prémiumot mert sokallom az árát, hanem mert nincs. Hónapok óta a prémium gázolaj pisztolyán ott fityeg az "ideiglenes készlethiány" felirat. Csak sima van. Vagy azt tankolsz, vagy semmit.
Ezért kénytelen vagyok már 4 hónapja, kb 8-10e km óta alap gázolajat tankolni.
Igazság szerint nagy változást nem vettem észre. Nem esett szét még a motor. Nem is lett gyengébb 100 lóerővel és nem is fogyaszt többet 2 literrel. Egyedül talán annyit veszek észre, hogy mintha kicsit kopogósabb lenne az alapjárat. De ez is csak árnyalatnyi különbség. Más változást az ég világon nem vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!