Mi annak a műszaki háttere, hogy pl. a prémium márkák régi benzin/dízel motorjaiba célszerű prémium üzemanyagot tankolni?
Sorhatos BMW-t vettem nemrég, autószerelő haverom mondta h minimum 98-as benzint tankoljak bele, mert a 95-ös hosszú távon tönkreteszi! Neten is sok helyen olvasni hasonlót.
Megköszönném ha valaki leírná ennek a műszaki hátteret, hogy pontosan mit és hogyan tesz tönkre az alacsonyabb oktánszámú üzemanyag.
Előre is köszönöm
Na de ha 98-as van előírva, akkor ennek nyilván van egy oka. Ha jól tudom, a 95-ösben több az etanol, ami könnyebben lerakódodik és ezáltal szennyezi az üzemanyagellátó rendszert illetve az égésteret. De javítsatok ki nyugodtan.
De azt konkrétan tudom hogy az újabb S1-es Audikon be van építve, hogy 95-ös benzinnel a motor visszább vesz a teljesítményből, és a hivatalos gyártói ajánlás szerint ezt csak akkor ajánlatos tankolni, amíg el nem érsz egy következő kútra, ahol tudsz 98ast/100ast tankolni.
Az etanol nagyon jó oldoszer így tisztításra használják ezért nem rakódik le semmi. Etanol energia tartalma kisebb így 2-3 százalék telj. Csökkenés is lehet illetve régi autónal a gyenge gumi tomitest megmarhatja.
Van autó ami 98assal megy mint írtam, de kevés és nagy teljesítményű autók azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!