Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen első autót érdemes...

Milyen első autót érdemes venni? Többi lent

Figyelt kérdés
A jogsit már egy ideje csinálom és ha minden jól megy ebben a hónapban be is fejezem. Nem igazán értek az autókhoz, azért teszem fel ezt a kérdést és kérek segítséget. Milyen első autót érdemes venni? Könnyebb a kisebb autókat(mint például Volkswagen Polo-t) elvezetni, mint egy nagyobbat? Friss jogsisnak milyen autót ajánlotok? Mindenkinek köszönöm az értelmes válaszokat!

2023. júl. 6. 08:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: írtam a kérdésben is, hogy nem értek ezekhez, ezért kértem segítséget, nem tudom miért baj az, hogy nem jól írok valamit mikor leírtam, hogy nem értek ehhez a témához. Amit írtam és amibe belekötöttél azt úgy értettem, hogy nem tudom pontosan mennyit adnék ki egy autóért de nem szeretnék egy drágát, nem tudom miért kell belekötni. Mindenki másnak köszönöm aki segít
2023. júl. 6. 09:35
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint 3 fő tényező lehet befolyással a kérdésre, ilyen sorrendben:

1. Mennyi pénzed van?

2. Mi az ami tetszik?

3. Olvass utána cikkekben, fórumokon, facebook-falkákban, hogy mennyire problémás az adott típus! Milyen típushibái vannak, mire érdemes odafigyelni vételkor, stb... Erre szánd rá az időt!

Ezek alapján nagyjából ki tudod szűrni, mi jöhet szóba.

Nem kell feltétlenül kis autót venned. Egy átlag kompakt (Pl. az említett Astra, Focus, Golf, Ceed, stb.) elvezetéséhez sem kell feltétlenül hosszas kamionos múlt.

Ha az anyagi helyzeted megengedni, nem feltétlenül özönvíz előtti autókat néznék. Nagyjából 2005-től keresgélnék. Ezek már modern autók, könnyebb őket vezetni, ha meg komolyabb műszaki probléma van, gondolom úgyis szervizbe viszed, nem te állsz neki otthon bütykölgetni, mint annó a Zsigulikat. A 90-es évek lomjaival nem szopatnám magam.

2023. júl. 6. 10:10
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Azzal kezd, hogy mennyi pénzt tudsz rászánni, mert attól függ minden. Szóval, mennyit adnál ki rá max?
2023. júl. 6. 10:12
 14/18 anonim ***** válasza:
*kezdd
2023. júl. 6. 10:12
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
Egy drága autó mondjuk 60 millió, ilyet nem akarsz, ok. Akkor mennyit szánsz rá, 30 millió körül?
2023. júl. 6. 10:44
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, hogy mennyi az átlag középár, ha neked 800ad van rá, akkor annyit fogsz költeni, ha 8milliód, akkor annyit. Csak tudod már, mennyi pénzed van erre.. vagy nekünk kéne ezt jobban tudni? Esetleg vaktában ajánlani 500ezertől kezdve 10millióig bezárólag? Mert a 10milla is simán nem felsőkategória...
2023. júl. 6. 13:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Ami olcsó és mechanikailag igénytelen. Valami Polo, Fiesta, Fabia..
2023. júl. 6. 21:00
 18/18 anonim ***** válasza:
53%

Olyat amit nem sajnálsz, tehát lehetőleg használt, alacsonyabb árkategóriás, és inkább kisebb méretű.

Még a rutinos soförökkel is előfordulnak kisebb káresetek, pl. parkolásnál. Friss jogsival ennek elég nagy a kockázata, ezért érdemes kezdetben olyan autóval kezdeni, amit aztán nem sajnálsz.

2023. júl. 7. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!