Milyen autót érdemes venni, ami max 1,5 millió és eleget tesz az alábbi feltételeknek?
* Kimegy a világból és megbízható tehát számíthatok rá munkába járásra (nyilván a szervízköltséget nem sajnálva)
* Meg lehet vele jelenni normális helyen is, szóval nem egy kalapos öregember meg Mari néni szintű Ignis vagy Swift
* Szívó benzines (nem akarok Föld-Hold távolságot megtett autóval közlekedni ami bármikor bekrepálhat)
* Autópályán nem kell háromszor meggondolni, hogy a belső sávba sorolva gyök kettővel hány kamiont tudok 2 perc alatt megelőzni, hanem ha kell akkor oda lehet bátran lépni neki 120 és 150 között
Kieg infó: Ha 1,5 millió nem elég a fenti feltételekre, akkor nagyon max 2 millió amit tudnék autóvásárlásra fordítani, de a 1,5 millió lenne nekem a racionálisabb
Opel Astra H 1.6 szívóbenzin
Opel Zafira B 1.8 hasonló tulajdonságokkal.
De egyébként a hahu keresőjével szépen le tudod magad is szűkíteni a kört. Most mi írunk autókat, az általunk preferáltakat (mint pl. én az Opelt), aztán az lehet neked nem is tetszik. Ezért ajánlom a saját utánajárást.
Az arkatrgóriában a felsorolt kriteriumok miatt a megjelenest en leegyszerüsítem arra, hogy nem csörög, nem zörög, nem feltetlen rút.
Én a Toyota/Honda, esetleg Mazda felé próbalkoznék, de ha tisztessegesen karbantartották, akkor Golf IV.
Alapvetően a VW-ek tetszenek legjobban. Elsősorban Golf V ill. Bora/Jetta (Passat is de az már nem 2 millió lesz és vszeg a Bora sem) de főleg valami GTI optikai package azt nagyon adnám.
Csak azt nem tudom ezek a német "das auto" kreálmányok mennyire megbízhatóak, mert autószerelőnél mindig rengeteg VW terméket láttam a szerelőálláson.
Egy 3 ajtós H Astra is szuper lenne, de ott is a megbízhatóság ami nekem kérdőjel. Olvastam olyanokat, hogy az Opelek nem éppen erről híresek.
Én mindenhol azt olvasom, hogy japán=megbízhatóság és nem tudsz vele mellélőni.
Csak ugye azok meg nem éppen a nagy nyomatékról és dimanikus motorkarakterisztikáról híresek mint a német autók. Persze ennek az a jutalma, hogy megbízhatóbbak.
Na mind1, ezek csak laikus eszmefuttatások részemről aztán hátha még valaki pontosít ebben.
#8: Úgy tudom/hallottam a facelift előtti ( < 2009-2010) Civic-ek nagyon nem jók. Mi igaz ebből?
#9: Igen, vszeg akkor a külsőből fogok kompromisszumot kötni (meg ha ez se elég akkor a teljesítményből). De 100 lóerő alatti autót nem akarok venni. Jelenleg egy 63 lóerős autót hajtok és még főúton is kész életveszély egy szükségszerű (70-80-al forgalmat feltartó kisteherautó) előzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!