Hogy kell automata váltós autót vezetni?
Előzés izgalmasabb, főleg egy nem felülírható váltó esetén.
Nekem ecvt van, a motor felkapcsol max nyomatékra és kilő utánna.
11!
Nekem a Swifttel egyáltalán nem izgalmas egy előzés... az automata, pont, hogy megkönnyíti... ebben van külön 2-es fokozat vagy nagyobb gázráadással vissza vált és sokszor néz az Audis, hogy le lett előzve egy papírsárkánnyal :D
"Kivéve, ha több perces álldogálás van kilátásban (pl vasúti átjáró -akkor vissza rakod P-be)"
Nálam nem működik a Start-Stop csak "D"-ben, úgyhogy muszáj nyomnom a féket, sorompónál inkább ballal szoktam nyomva tartani /előtte megállok jobbal /.
"Akinek benne van a kezeiben lábaiban egy sok éves rutin, annál igenis felmerülhet egy ilyen kérdés."
30 évig csak "normál" váltós kocsit vezettem, simán átálltam az automatára külön oktatás nélkül.
Nem vagyunk egyformák. Van aki ennél egyszerűbb kérdéseken is elkezd meditálni.
#14: és ez bizonyítja, hogy másban nem merülhet fel ez a kérdés?
Családtagom 30+ éves jogsival vezetett először automatát és nem tudott elindulni vele elsőre egyedül.
"Hogy kell automata váltós autót vezetni?"
Egy további dolog, amire figyelni kell: Koncentrálj arra, hogy a bal lábad ne csináljon semmit. Különben már az első métereken 1-esből 2-esbe "kuplungolni" fogsz, aminek az eredménye egy vészfékezés. Rossz esetben a mögötted levő belédszalad.
Indításkor N vagy P fokozat.
Fokozatváltáskor nyomd a féket, másképp nem fog menni.
Van visszagurulás-gátló, így sebességben a fék felengedése kb. olyan, mintha engednéd fel a kuplungot.
Ha erőtartalékra van szükséged (pl. előzés), akkor jobban benyomod a gázt, az autó visszavált és mész.
Az autók 99%-ában van lehetőség szekvenciális váltásra, ilyenkor magát a fokozatot te választod ki +/- alapon (kormány mögötti fül vagy váltókar segítségével), de megállás után visszavált egyesbe.
Kiegészítése
Ne koncentrálj a bal lábadra. Simán húzd be magad alá, mintha egy székben ülnél. Mióta megvettem a kocsit szerintem a balláb tartón soha nem volt a lábam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!