Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ártalmasak a Start-stop...

Ártalmasak a Start-stop rendszerek az autók motorjaira?

Figyelt kérdés
A gyakori leállítás-beindítás mennyire rossz az indítómotoroknak, illetve valóban csökkenti ez a módszer az autók környezetszennyezését?
2023. jún. 23. 15:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem start-stoppos autóm van. De az az első az indulásnál, hogy kikapcsolom ezt a rendszert. A aksinak biztosan nem tesz jót az állandó indítgatás és gondolom a turbónak sem. Az akkumulátor cseréje sokkal többe kerül nekem mint amennyit megtakarítok az üzemanyagon.
2023. jún. 23. 22:58
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akárhány ismerősömnek van ilyen autója, két csoport van, aki ki íratta az autóból, így nem áll le soha, meg aki indítás után kapcsolja is ki. Vezettem én is ilyen autót, csak a kikapcsolás. Fél óra 180-200 as autópálya tempó után kialltam pihenőbe, ahogy megállt az autó le is állította. Hát nem normális az biztos.
2023. jún. 24. 07:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Mindegyik ilyen autóban szokott lenni elektromos víz és olajpumpa, vagy legalább nyomástároló. Nem fognak amiatt megdögleni, hogy leállítják magukat. Ha a 400 lóerős AMG kibírja, bírja a háromhengeres Kia is.
2023. jún. 24. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!