Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Start/stopos autónál tényleg...

Start/stopos autónál tényleg előfordulhat az normál akkumulátorral?

Figyelt kérdés

Nem én raktam a normál akkumulátort asz autóba hanem így vásároltam az autót,hogy már ez volt benne.

"Most van egy probléma, amit nem lehet elhanyagolni.

Az AGM indítóakkumulátor töltési feszültsége 15 V-ig terjedhet, és a nem AGM indítóakkumulátor ezt nem tolerálja jól.

Ez felforrósodhat, és úgymond felforrhat, azaz kiléphet a gázból.

Cserélje ki valaha a normál indítóakkumulátort AGM indítóakkumulátorra a sérülések elkerülése érdekében.

Pl. a szivárgó akkumulátorsavon keresztül a szellőzőnyíláson."

2023. máj. 2. 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen, nem AGM akksit hamar kicsinálja a start-stop.
2023. máj. 2. 14:42
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen. Sima savas akkuban 14,4V fölött bomlik az elektrolit víztartalma. Nem lesz hosszú életű.
2023. máj. 2. 14:56
 3/11 A kérdező kommentje:
Azt hallottam,hogy nem lesz hosszú életű de én még problémát nem tapasztaltam.
2023. máj. 2. 15:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi is nemrég sima aksit raktunk egy start stopos autóba, mert horror áron van az AGM és az autós boltoknál típust beírva sima aksit adott ki, gondolom akkor nem lehet olyan rossz. Majd meglátjuk mennyit bír, de ha tönkre is megy, 4 új sima aksi ugyanannyi, mint 1 AGM, ha 3 évet kibír, akkor már jobban megéri így.
2023. máj. 2. 15:12
 5/11 anonim ***** válasza:
36%
#4 igazi proli felfogás, és ilyenek után csodálkozunk hogy milyen a magyar autók átlagos műszaki állapota.. Start stopos autóra futja, de egy normális akkumulátorra már nem.
2023. máj. 2. 15:20
 6/11 anonim ***** válasza:
#5 Beírtuk az aksigyártó hivatalos oldalára milyet ajánl és azt vettük. Más f*szával könnyen vered a csalánt. Te is olyat veszel amilyet akarsz.
2023. máj. 2. 15:25
 7/11 A kérdező kommentje:

4/

Létezik még olyan aksi is,hogy EFB ez a sima tovább fejlesztett verziója hasonló az AGM-hez és van olyan start/stopos autó amiben gyárilag ilyet raknak és ennek jobb ára van mint az AGM-nek viszont a simánál valamivel drágább. Azt mondják,hogy EFB aksis autóba lehet AGM-ez rakni de AGM es autóba csak AGM_es aksit lehet rakni. A vélemények is megoszlanak mi van ha nem AGMk-et raknak egy AGM-esbe szerintem annyira nem sok minden max rövidebb életű lesz az aksi vagy esetleg letilthat nagyobb fogyasztó mint pl a start/stop rendszer de kárt nem csinál.

2023. máj. 2. 16:33
 8/11 A kérdező kommentje:

4/

Amúgy az lehet EFB volt amit vettetek mert ahogy írtam van olyan start/stopos amibe nem AGM kell.

2023. máj. 2. 16:35
 9/11 A kérdező kommentje:

5/

Hát az autók állapota nem az akkumulátortól lesz szar...

2023. máj. 2. 16:36
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 ezt nem is mondtam. Csak azt, hogy aki már ezen is spórol meg fillérb aszósat játszik, az az autó többi pontján is ezt fogja csinálni. Óhh jó lesz bele az AZ Meisterteile olaj, meg jó lesz bele a legolcsóbb gyertya, stb. stb.
2023. máj. 2. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!