Az akkumulátorom kivezetése 16 mm átmérőjű, de van normál 19,5mm és vékony 12,7mm, hogyisvan ez?
Az akkumulátorból kijövő fém rúd, amire a sarut kötöm, az kb. 2 cm-re jön ki az aksiból, az átmérője kb. 16-17 mm.
De mikor aksit vennék, ott azt látom, hogy van a normál 19,5mm és vékony 12,7mm.
Akkor az én akkumulátorom és a kocsim szabványon kívűli?
Renault Megane 2, 1.5dci
Nem szabványon kívüli, annyira még a francia gyártók sem őrültek, hogy nekiálljanak a beszállítókkal szabványon kívüli méretű akkut és sarukat gyártatni.
Az európai méretű akkuknál a pozitív saru névleges átmérője 17,5 mm, a negatívé 15,9 mm. Szerintem elnéztél valamit.
Szerintem nagyon-nagyon kevered itt a dolgokat!
1., pozitív és negatív saruk vannak, átmérőjük eltér
2., ráadásul még kúposak is, cca. 1,5mm eltérés van az alja és a teteje között az átmérőben
3., szerintem nagyon benézted a 19,5mm-t és a 12,7mm-t is, mert azok 195mm és 127mm lesznek, és az akkuk szélességét (mélységét) jelölik, a 127mm széles akkuk jellemzően a távol-keleti akkuk szabvány méretei, pl. régi Swift
Akkuk polaritásánál beszélhetünk normál-európai sarukról, illetve "japán" sarukról, amelyek kisebb átmérőjüek
Ezt az aksit néztem ki, itt az van leírva, hogy:
"Pozitív saru átmérője (normál: 19,5mm vékony: 12,7mm): Normál 19,5mm"
Ha neked a mostani akkudon 16-17 mm a saru átmérője, akkor az nem jó, meg van sufnituningolva.
Akkor vegyél rá két normális akku sarut , meg akkut is és meg van oldva.
Ilyet vegyél rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!