Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Start stop rendszeres autóban...

Start stop rendszeres autóban ha AGM akkumulátor volt gyárilag akkor mehet bele EFB?

Figyelt kérdés

Már egy csomót olvastam a neten és volt ahol írták,hogy nyugodtan mehet AGM helyére EFB de van ahol meg azt írták AGM helyére csak AGM viszont EFB helyére mehet AGM is.Most akkor mi az igaz nekem az EFB árban lenne szimpatikusabb mint az AGM de asz autómban elméletileg AGM volt viszont nincs kedvem most vagyonokat aksira kiadni.Lehet azért ajánlják az AGM helyére csak az AGM akkumulátort mert az több pénzt hoz a szervizeknek vagy az eladóknak?

Ahogy olvastam az AGM és AZ EFB is hasonlóan jól teljesít szóval nincs hatalmas különbség köztük,de mondjuk az áruk az igen.Vagy esetleg AGM aksiban jó árba találtam egy QWP márkájút de elméletileg alkatrészeket is gyárt a gyártó de gagyinak mondták.

2023. febr. 14. 01:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Első amit talaltam, hogy amg-t nem ajanljak helyettesiteni efb-vel, de ezt gyors kigoogleztam es ez volt az első talalat de lehet, hogy ir vki akinek tapasztalata is van vele. Allitolag rovidebb igy az elettartama es a strat stop se biztos, jogy fog működni helyesen v ilyesmi
2023. febr. 14. 03:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha deaktivált start stoppal használod az autót, akkor mehet.
2023. febr. 14. 06:34
 3/7 anonim válasza:
Azért kell AGM-es helyére AGM-es, mert a START-STOP működéséből adódóan a nem AGM-re tervezett akksikat akár 1 év alatt is kinyírhatja. Akkor mi lesz olcsóbb, meg mi lesz drágább? Szerintem magad is kitalálod...
2023. febr. 14. 07:19
 4/7 A kérdező kommentje:

3/

De az efb akkumulátor nem sima akkumulátor kb azt tudja mint az agm sőt van amiben jobb is ilyesmit olvastam. A sima akai döglik meg rövidebb idő alatt. És ha pl veszek egy nekem megfizethető agm aksit mi a biztosíték,hogy az nem fekszik meg hamarabb?

2023. febr. 14. 09:36
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Semmi, nekem ugyanúgy megdögölnek mint a simák.
2023. febr. 14. 16:13
 6/7 anonim válasza:

#3-as vagyok

Két és fél éve vettem egy akkor 9 éves START-STOP-os autót.

Rögtön cserélni is kellett benne az akksit. Varta közepes kapacitású van benne, akkor volt 55e Ft. Csak városban használjuk az autót, évi 6-7000 km-t megyünk vele. Nálam semmi baja az akkunak.

Mondjuk én 1-2 hetente feltöltöm fullra! Azt mondták ez sokat javít az élettartamán...

2023. febr. 14. 16:28
 7/7 anonim válasza:

Általában az autógyártók előírják, hogy milyen típusú akkumulátort ajánlanak az autójukba, és az AGM és EFB akkumulátorok általában nem cserélhetőek egymásra. Az AGM és az EFB akkumulátorok különböző kialakításúak és különböző feltöltőrendszerekkel rendelkeznek. Az AGM akkumulátorokat általában magasabb áramleadási kapacitás és hosszabb élettartam jellemzi, és ezeket gyakran használják olyan autókban, amelyeknek magasabb energiaigényük van, például a start-stop rendszeres autókban.

Az EFB akkumulátorok általában kisebb energiaigénnyel rendelkező autókban használatosak, és olcsóbbak is, mint az AGM akkumulátorok. Az EFB akkumulátorok általában könnyebb töltővel tölthetők, ami azt jelenti, hogy az autógenerátor kevesebb energiát igényel a töltéshez, és ezért használhatók a start-stop rendszeres autókban is.

Bár egyes esetekben az EFB akkumulátorok használhatók az AGM akkumulátorok helyett, az autógyártók általában azt javasolják, hogy az autóba az előírt típusú akkumulátort használjuk. Ha az autójában eredetileg AGM akkumulátor volt, akkor az AGM akkumulátor a legmegfelelőbb választás. Az olcsóbb akkumulátorok pedig általában alacsonyabb minőségűek és rövidebb élettartammal rendelkeznek.

Végül, ha megvásárol egy akkumulátort, akkor ajánlott olyan márkát és modellt választani, amelyet a gyártója ajánl, vagy amelyet megbízható forrásból szerzett be

2023. márc. 9. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!