Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen akkumulátor töltőt...

Milyen akkumulátor töltőt vegyek Start-Stop rendszeres autóhoz?

Figyelt kérdés
Varta E39 12 V, 70 Ah 760 A
2020. nov. 9. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Regeneráló fékezés van benne?
2020. nov. 9. 11:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szintén start-stopos autóm van. Egy Varta 80Ah-s AGM akku lapul benne. Egyszer kiírta, 2 éves korában, hogy gyenge az akku. Egy CTEK MXS 5.0-s töltőm volt itthon még korábbról. Elvileg van AGM állása. Úgyhogy ezzel töltöttem fel. A célnak teljesen megfelelt, feltöltötte. Utána többet nem írta ki ezt az üzenetet. Szóval tudom ajánlani ezt a típust.
2020. nov. 9. 12:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Nézd meg, hogy az akkumulátor AGM-es vagy EFB (rá van írva). Ha EFB, akkor bármilyen 4-5e ft-os töltő jó lesz hozzá (Aldi/Lidl/Praktiker stb.)

Ha AGM-es akkor inkább olyat vegyél hozzá, aminek van AGM üzemmódja (mint pl. az a CTEK amit a 2-es írt - bár az éppen egy elég drága darab). Ha olyannal töltöd, aminek nincs AGM módja, baja nem lesz, csak nem fogja teljesen feltölteni.

Egyébként miért kell a töltő? Sokat áll az autó?

2020. nov. 9. 21:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Végül Göbi (Doki) tanácsára egy Telwin típus mellett döntöttem.

Amúgy igen, mostanában a home office miatt nem használom az autót (vagy csak nagyon ritkán, plusz jön a tél).

2020. nov. 10. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!