Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2017es Toyota rozsda?

2017es Toyota rozsda?

Figyelt kérdés

Vettem napokban egy Aurist 2017 évj.

Átnézettem majd utána mégegyszer szervízben is.

Motortérben úgy 3-4db csavar feje rozsdás, alvázon szintén 5-6db csavar vörös, illetve keréknyúlványokon felületinek titulált vörösség, csavarhúzó messze nem szúrható bele.

Szerelő szerint 6 évesen általában sokkal vészesebb

japánok is vannak.

Valóban ez normál?

Azonos évjáratú Fluencemen 5 forintosnyi rozsda nincs sehol.

A toyota holland volt, ennyire hatásos a tengeri só?

Kell félnem hosszabb távon?

2023. jún. 13. 22:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Nincs mitől félned.
2023. jún. 14. 01:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyjából normális, ha télen is használták a kocsit és nem végig garázsban állt.

Nekem egy 2018-as Opelem van. Első tulaj vagyok. A lengőkarokon van egy-két helyen gombostűfejnyi pötty. Én is kérdeztem itt róla, ami hiba volt. Csak a fröcsögést kaptam, hogy "vigyem a bontóba", mert "ekkora hülye voltam, hogy ilyen sz..t vettem", "szét fog rohadni", "miért nem Daciát vettem", stb...

5-6 éves autón már előfordulhatnak használati nyomok. Csavarfejen, meg vaskos lengőkarokon mire ez a kezdődő felületi rozsda átrágja magát, hogy szerkezeti gondokat okozzon, az minimum 20 év. + ezek az alkatrészek, ha már tényleg olyan állapotúak, viszonylag egyszerűen cserélhetőek. A lényeg, hogy a vékony lemezeken ne legyen rozsda.

Egyébként céges autóként használtam egy Mitsubishit. Az sokkal rosszabb volt, már 1 évesen is vöröslött az alja.

2023. jún. 14. 07:17
 3/3 nemaRendőrség ***** válasza:

Ha szeretnéd elviszed lekezelni, vagy te lekezeled, de a csavarok rozsdásodása normális alapvetően.

A rozsda ellen felületbevonással védekeznek. Ha egy rozsdamentes acél kanálba vájsz egy lyukat, akkor el kezd az is rozsdásodni.

2023. jún. 14. 08:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!