Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » USA-ban mi az átlag motorméret?

USA-ban mi az átlag motorméret?

Figyelt kérdés

Nálunk ugye európában talán azt lehet mondani személyautók esetében az átlag az 1.4-1.6 ha benzinest nézünk míg dízelek esetében a 2 liter környéki darabok a leginkább elterjedtek.

Amerikában mik lehetnek így az átlagok, mert oké, hogy filmekből meg a köztudatból az jön, hogy ha USA akkor minimum 5 liter és V8, de azért kétlem, hogy úgymond az átlag autókat is hasonló méretű motorokkal vásárolnák az emberek.

2023. jún. 13. 00:41
 1/4 anonim ***** válasza:
32%

Attol fugg mekkora autod van. USA-ban 4 kategoriara oszthatoak a belsoegesu motorok: soros 4 hengeres, V6, V8 es dizelek de a dizeles autokbol keves van, altalaban 2500-as es annal nagyobb pickupokra jellemzo.

A corolla, passat meretu autokban 1.8, 2.0, 2.5 benzines szokott lenni, akar szivo, akar turbo benzines.

A nagyobb autokban 3.0, 3.5 V6-os szokott lenni. Ilyenekre gondolok mind Ford Edge, Toyota Sienna, Toyota Tacoma, bar Tacomat lehet venni soros 4 hengeressel is.

Aztan jonnek a V8-asok, ezek mar a nagy SUV-kban vannak, pickupokban, kisbuszokban, meg peszre sportkocsikban is megtalalhato. 4.0 es 6.0 kozott van a loketterfogatuk altalaban.

Egyebkent lehet venni autot 1.6-os benzinmotorral is pl Nissan Kicks.

2023. jún. 13. 03:13
 2/4 anonim ***** válasza:
47%
Mi az hogy átlag méret?
2023. jún. 13. 07:16
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

2021-ben 2.9 volt.

2014-ben érte el a 3 litert.

1975-ben 4.8 volt.

[link]

2023. jún. 13. 07:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy én tapasztaltam (nem tudom mennyire reprezentatív, nem azért voltam kint, hogy hivatalos felmérést végezzek), egy átlagos családi autó ilyen 2.4-2.8 benzin általában. Elvétve 3.0-3.2. Ott sem mindegyik 5.0 V8.
2023. jún. 13. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!