Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sebvaltos auto helyes hasznalata?

Sebvaltos auto helyes hasznalata?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kerlek segitsetek. Vezetni jarok.

Ugye ha atvaltunk pl kanyarodasnal 4.-ikbol masodikba akkor mi a helyes hasznalat!?

Enyhen kuplunggal lassitom az autot vsgy enyhen kuplunk es fek es visszavaltok?

Kerlek segitsetek mit kell tudnom, kerdezem sz oktatom de mindig az s valasza hogy majd “rajovok magamtol” de aztan mindig leb.szas a vege…mar szinte felek menni vezetni

2023. jún. 7. 17:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

8,

Egyesével le váltogatni nagyon amatőr és felesleges idő húzó dolog.

Szimplán elkezd lassítani benyomja a kúplungot és egy erőteljesebbet fékez hogy a 2 es alapjárati sebességét elérje vissza 2 utána rá engedi a kuplungot és megy tovább nem kell egyesével le válogatni

2023. jún. 8. 09:53
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
#11 Nem csinálod folyamatosan, de pl. amikor országúti pirosnál szépen lassul a sor, nem hülyeség. Ha meg ültél valaha motoron, ott épp az a helyes, kivéve, ha vészfékezel. Forraltam már el hátsó fékfolyadékot, amikor lusta voltam visszaváltogatni, holott szinte üzemi fék nélkül is tök szépen meg lehetett volna állni.
2023. jún. 8. 16:25
 13/16 anonim ***** válasza:

12: "Forraltam már el hátsó fékfolyadékot, amikor lusta voltam visszaváltogatni"

Akkor ott valami nagyon nem jól működött. A fékpedál arra van, hogy fékezzen vele az ember. Ha 100-z

2023. jún. 8. 16:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Véletlenül elküldte.

Folytatom:

Ha 100-zal megyek, akkor is rövid másodperc fékezés után le tudom fékezni állóra. Ettől nem szabad, hogy a fékfolyadék elforrjon.

2023. jún. 8. 16:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Index, fék 20 körülre, kuplung, kettes, egyenesben gáz, kuplung 3-as, gáz, kuplung 4-es, stb.
2023. jún. 8. 17:14
 16/16 anonim ***** válasza:
#14 De én motorról beszélek, hogy szemléltessem, nem egyből hülyeség a visszaváltogatás. Ott ha minden pirosat kifogsz és sokat használod a hátsó féket az 5-6. fokozat motorfékével, bizony ez történik. Persze, ott volt a technikai baki is, hogy az elsőt nem húztam be annyira, mint lehetett volna. De én azóta szinte csak motorféket használok normális forgalmi helyzetekben, az a legegészségesebb. Autóval is kettesével visszaváltogatok.
2023. jún. 8. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!