Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban kell manapság tartani...

Valóban kell manapság tartani a dízel autótól?

Figyelt kérdés

Még sokan azt fújják hogy télen nehézkes a hidegindítás, a benzineshez képest bonyolultabb és költségesebb technika.

Ez manapság még mindig igaz vagy a modern benzinesekkel mondhatni egálban vannak ilyen téren?

2023. máj. 10. 10:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kb. sose volt igaz így általánosan. Az elhanyagolt dízelre talán inkábbi igazak ezek az általánosítások, mint az átlag elhanyagolt benzinesre. De ha normálisan karbantartott autód van kb. ezek nem jelentős eltérések
2023. máj. 10. 10:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem kell tartani tőlük. Mára mind a motortechnika mind az üzemanyagok fejlődtek, egy egészséges dízel kb -10 fokig pöccre indul ahogy egy benzines. És a mai közvetlen befecskendezéses változtatható vezérlésű és szelepnyitású benzinmotorokhoz képest a cr turbódízel mondhatni faék egyszerű.
2023. máj. 10. 10:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

mindegy hogy dízel, vagy benzines..

Nekem volt dízel is, problémamentes volt(pedig kosárban vettem, én raktam össze)..sajnos van néhány silányabb dízelmárka, persze az olcsóbb.

Itt, ahol lakom van minden zörgő új dízel, dízelként zörgő új benzines, és halk dízel is..

Az áruk a meghatározó

Amúgy minden típus örök darab.

2023. máj. 10. 10:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy rossz állapotú dízelautó helyrerakása többszöröse lesz egy benzines rossz állapotú helyreállításánál. Ha viszont jó állapotú, akkor meg is érheti, ha sokat akarsz menni vele.
2023. máj. 10. 10:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ma már a benzinesek is bonyolultak, tele drága alkatrészekkel.
2023. máj. 10. 10:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó állapotú dízel indul -20 fokban is simán...

Max tovább/többször kell izzítani ha lehetséges.

2023. máj. 10. 10:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Valóban kell manapság tartani az olyan autóktól aminek a gazdája a jólvanazúgy filozófiát követi
2023. máj. 10. 12:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha normálisan van használva, és karbantartva akkor nem sok gond lesz vele. Nyilván költségesebb szervizelni de ezzel számolni kell.

Persze vannak bizonyos tipusoknál egyéb betegségek, konstrukció hibák, ilyesmik ezekkel érdemes tisztában lenni és odafigyelni arra amit javasolnak. Na meg persze nem kéne állandüan rövidtávozni vele mert sehogy sem tesz jót, egyrészt lassabban melegszik be mint a benzines, ha munkába jrsz úgy hogy be sem melegszik még az üzemmeleg felét sem éri el akkor lesznek késöbb gondok. Meg érdemes sűrűn járni vele hosszabb távokat, meg pályázni. Ha mdoernebb dízel akkor regenerálásra figyelni nem félbe szakítani stb...

2023. máj. 10. 12:58
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

18 éve csak dízel autóim vannak. Indítási probléma soha egyikkel sem volt. -20 fokban is elfordítottam a kulcsot, a mostaninál megnyomtam a start gombot, egy-két főtengely fordulat és már jár is.

Indítási gond akkor van leginkább, ha rossz az izzítás, rosszak az injektorok, nincs kompresszió és a tulaj *aszik foglalkozni vele.

Dízelességből adódó komoly műszaki gondom sem volt még, ami miatt a gatyámat kellett volna a szervizben hagyni. Pedig ez alatt voltak használt és új autóim is. Hozzáteszem használtnál sem a kínálat legaljából válogatva.

2023. máj. 10. 16:40
 10/11 anonim ***** válasza:

A hidegindítás borzasztóan releváns Magyarországon ahol elvétve látni -5-10 fokot azt is pár helyen néhány napig/hétig.

A bonyolultságnak egy 20 évvel ezelőtti turbódízel és szívó benzines motor között még van jogosultsága,de ma már rengeteg komplikált és költséges technikát tesznek bele az összes motorba,kb ugyanott vagy.

2023. máj. 10. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!