Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autó vásárlása manapság?

Dízel autó vásárlása manapság?

Figyelt kérdés

Szerintetek van még értelme? Több ismerősöm is most vett külföldről, mivel kb. 30-40%-kal olcsóbban meg tudták venni mint pár évvel ezelőtt. Természetesen használtan. Szerintetek Magyarország mikor jut el oda, hogy elkezdik majd itt is betiltani őket? Addig hány év lehet még?

Amúgy napi 2x150 kilométert teszek meg javarészt autópályán, ezért is gondolkodok dízelben.

2018. ápr. 5. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Meg lehet venni, szerintem itthon pár évig még lehet használni őket. Viszont azzal számolj, hogy te majd még nehezebben fogod tudni eladni.
2018. ápr. 5. 12:01
 2/10 D. Brasco ***** válasza:

Hagyjuk már ezt a kitiltás baromságot.....a kulfoldi nagyvarosokban is még csak tervezet az egesz,es ott sem ugy lesz megoldva hogy semmilyen dizel nem mehet!Most sincs igy...maximum a belvaeosi reszbe nem lehet behajtani az ezer éves szennyező szarokkal........massal viszont lehet!

Nalunk meg ilyen valoszinuleg sosem lesz.....pont itt a levedlett nyugati lomok hazájában....egyszeruen lehetetlen lenne megoldani is......

Az viszont biztos hogy csak akkor vedd meg ha nem zavar hogy később tenyleg csak szarert hugyert tudod majd eladni......mert a dizeleknek befellegzett ez szinte biztos,mert most valahogy mindenert a dizel auto hibas europaban!

2018. ápr. 5. 12:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Magyaorországon is csak szmogriadó esetén korlátozzák a dízeleket (és az öreg benzineseket is), most is és az elkövetkező pár évre is csak erre van terv.

Szó sincs róla, hogy belátható időn belül tilos lenne akár a belvárosokban dízelt használni (kivéve szmogriadónál ugye).

Nyugodtan lehet dízel autót venni én is vettem másfél éve. Ráadásul a botrányban érintettet, de ezt nem ismerte el alkualapnak a kereskedő, tehát komoly eladó-vevő esetében még ez sem számít.

2018. ápr. 5. 12:27
 4/10 anonim ***** válasza:
Nyilván 2-3éves korában már veszít az újkori árából 40%-ot egy autó, de akárhogy nézem a mobile.de oldalt egy 30d-50d vagy v6 tdi árak ugyan ott vannak mint egy fél éve.
2018. ápr. 5. 12:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Sajnos hogy bevezetnek valamilyen korlátozást vagy nem ez kiszámíthatatlan. Mint minden ebben az országban. Az idő is kérdéses. Itt általában minden derült égből jön. Ezért várnak ki sokan vagy inkább benzineset hoznak.
2018. ápr. 5. 12:49
 6/10 anonim ***** válasza:

4: persze veszít 40%-ot... jelenleg a J Astra ára 3.9 millió újként, az értelmes állapotú 2012-13-as autók ára meg 3.2-3.5 millió. Ha ez 40% megeszem a kalapom.

Itthon meg lehet nyugodtan használni a dízeleket, a legtöbb autó úgyis füstölő romhalmaz nímetbű behozva.

2018. ápr. 5. 14:06
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 550d újonnan 25millió, 3évesen 15millió....
2018. ápr. 5. 16:22
 8/10 anonim ***** válasza:

" jelenleg a J Astra ára 3.9 millió újként, az értelmes állapotú 2012-13-as autók ára meg 3.2-3.5 millió. Ha ez 40% megeszem a kalapom."

Azért azt vegyük figyelembe ennél a példánál, hogy a J Astra igen csak kifutó modell. Ezért annyi az ára, amennyi. És pont ezért felszereltségben, motorválasztékban sem óriási már a választék.

Februárban vettem át a vadonat új dízelemet. Napi 230km-t megyek autópályán. Erre még mindig nem éri meg benzinest venni. Pedig gondolkoztam azon is, de meggyőzött a költségek mérlegelése hosszútávon.

Nem holnap lesz valami nálunk ebből a kitiltásosdiból. Nem is igazán érintene, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor jártam az utóbbi 10 évben autóval Budapest belvárosában. Azt sem hinném, hogy egy Euro6-os dízellel kezdenék a kitiltást, mikor rengeteg öreg, füstölgő bontószökevény jár az utakon.

Ezzel a mostani dízellel legalább 10-12 évre tervezek. Talán addigra már az elektromos hajtás is vállalható szinten lesz és a következő autóm majd olyan lesz már

2018. ápr. 5. 18:53
 9/10 anonim ***** válasza:

"30-40%-kal olcsóbban meg tudták venni mint pár évvel ezelőtt."

Ugyanis minden autó értéke jelentősen csökken az évek alatt :D Függetlenül attól, hogy milyen üzemanyaggal megy.

2018. ápr. 5. 20:17
 10/10 anonim ***** válasza:
50%
Nehogymár kiltiltsák! Csak fogyasszon kicsit kevesebett mint a benzines az a lényeg. Majd megint kitaláltatnak valamit a mérnökökkel, hogy lehessen sokáig használni. Kit érdekel hogy tudőrákot kapunk!?
2018. ápr. 6. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!