Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szívó-benzin vagy dízel?...

Szívó-benzin vagy dízel? Tapasztalatok? Kinek milye van? Elégedett vele? Miért szereti?

Figyelt kérdés
Csak egy sima beszélgetősebb, véleménykifejtősebb kérdés lenne. Ki mit hajt, és elégedett-e vele. Esetleg mit próbálna ki, ha tehetné milyen autót venne, és miért stb stb.
2023. máj. 5. 23:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Én az egyszerű, jól megtervezett autók híve vagyok. Ebben a legjobb a suzuki véleményem szerint. Szívóbenzines közlekedőedény. Fenntartása ezeknek a lehető legalacsonyabb.
2023. máj. 5. 23:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Volt 3 szívó. 2 Toyota 1 Astra

Forgasd hogy “menjen” evett 7-8 litert (kivéve a yaris de az 1.0-ás volt). Az astra hengerfejes volt, az avensis ette az olajat viszont a yaris nagyon jó kis autó volt, viszont azt újonan vettük.

240.000km ment a Yarisba, olajcsere, fékcsere ennyi… amikor eladtuk akkor már csörgött benne a lánc meg haldoklott a katalizátor.

Ha sokat megyek akkor dízel ha kevesebbet akkor pedig turbó benzin. Most 1.8T-m van ez is 7-8 litereket eszik meg van több mint 2 éve, eddig a kipufogó javítás volt a legdrágább gondja, ha cserélem egy 1.4 turbó benzinre cserélném, de egyenlőre marad.

2023. máj. 6. 05:56
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Szívó benzin 1.5 és pályázok is vele. Hosszú attélelek 140-150es utazóval. Mindig szívó benzin volt és az is marad. Nincs túl bonyolítva, könnyen szerelhető megbízható japán láncos motor. Nem szeretem a dízelek nyilván ez az én véleményem. Amit azokban faluban még is elfogadnék dízel szaladgálósnak az egy kettes golf 😃. Nyilván ott még nem volt részecskeszűrő meg kettőstömegű stb stb....
2023. máj. 6. 06:12
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
A dízel akkor jó ha van pénz a szokásos dízeles meghibásodásokra. A szívóbenzin azonos teljesítményben többet fogyaszt, de szervízben jobban lehet vele járni, szerintem hosszútávon anyagilag pont ugyanott vagy mind a kettővel.
2023. máj. 6. 06:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Csakis dízel, mondjuk én ki tudom fizetni úgyhogy a kedvenc lehet első helyen és második helyen az ár. Nyilván ha minimálbérből élnék akkor valami egyszerű szívóbenzint vennék a kétezres évek elejéről, közepéről.
2023. máj. 6. 08:14
 6/11 anonim ***** válasza:
5ös! Nem feltétlenül függ össze a kettő. Vannak nem szégyen ismerőseim, akik BMW-vel is járhatnának, de az egyiknem pl. pont hogy egy nagyon kevesett futott benzines corollaja van(2005) nyilván nem akar kötelező szervizre járni és az ilyet csak jódarabig tankolni kell meg kopó alkatrészt cserélni, valamint versenyezni sem akar vele.
2023. máj. 6. 08:25
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem szegény*
2023. máj. 6. 08:35
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

2005 óta csak CR-dízel autóim vannak. Nekem teljesen megfelel. A sztereotípiák ellenére, nem kellett soha egyiket sem állandóan szervizbe hordani és soha nem kellett a gatyámat is otthagynom. Nem kellett hetnete turbót, havonta kettőstömegőt, meg kéthetente injektorokat, nagynyomásút cserélni, mint ami hasonló dolgokkal jönni szoktak a nagyokosok... Igaz, hozzá tartozik, hogy soha nem a kínálat alján lévő import öreg ex-prémium használt autókat vettem. A mostani pl 2018-as újonnan vettem. 5 év alatt olajcsere és tankolom. Élvezem, hogy 5 literes fogyasztás mellett lenyomom a gázpedált és azonnal szedi a pacskert.

Mostanra már nem ingázok sokat, nem közlekedek napi szinten autópályán. Így benzinesből talán egy turbósat bevállalnék. Az elektromosok és hibridek az ár és műszaki nehézségek miatt annyira nem vonzanak.

Szívó benzinest céges autóként használtam. Oké, aláírom, hogy egyszerűbb szerkezet, kevesebb az elvi hibalehetőség. Ha kompromisszumos, olcsó, öreg sokadik tulajos használt autót kellene vennem, tényleg ésszerű választás. De ez a lendületből autózás, visszaváltás-motorvonyítás hogy méltóztasson haladni, nem igazán meggyőző számomra. Ha nem kell kompromisszumot kötni, adottak a lehetőségek, nem ezt veszem. Ma már újonnan nem is nagyon van ilyen.

2023. máj. 6. 08:36
 9/11 anonim ***** válasza:
36%
Nekem mondjuk váltogatnom nem kell, mert csak automatáim vannak és voltak, de ettől függetlenül igaz, hogy a dízellel sokkal méltóságteljesebben lehet közlekedni, nem kell szétpadlózni meg az anyjába forgatni egy laza előzéshez.
2023. máj. 6. 08:43
 10/11 anonim ***** válasza:
69%
Nekem a traktor diesel a motor meg az autó benzin. (u.i. Nem csak 1.2es motor létezik).
2023. máj. 6. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!