Ha a kocsi miatt ami az én nevem van kapok egy büntetést, nekem kell befizetni?( Soha nem vezettem az autót)
Figyelt kérdés
Illetve tényleg nem lehet emiatt jogosítványom amíg be nem fizetem?2023. máj. 4. 08:59
1/7 anonim 

válasza:

- A jogosítványnak ehhez semmi köze, azt bármikor leteheted, ez nem kizáró ok
- A büntetést igen, neked kell befizetni, ha nem tudsz azzal megegyezni, aki épp vezette. Ki vezette, és mi történt?
2/7 anonim 

válasza:

Továbbítod annak aki vezette. De ha nem hajlandó, akkor valakinek ki kell fizetnie, neked.
3/7 anonim 

válasza:

Igen ha te neveden van a kocsi és te vagy az ütemben tartó is akkor Ja te kapod a büntetést.
Ezért kell meggondolni h mit veszel a nevedre. Eszed meg jogsid az nincs, de kocsi az már van persze
4/7 anonim 

válasza:

Ha közigazgatási bírságot kaptál, az az üzembentartót terheli, igen.
A jogosítványhoz semmi köze. Nem tudja a rendőrség, hogy ki vezetett és nem is érdekli. Csak a pénz kell nekik ilyen esetben.
5/7 anonim 

válasza:

Üzembentartó vagy tulajdonos vagy?
Minek van autód, ha nincs jogsid?
6/7 veterán vas 

válasza:

Érdekes, engem még sosem büntettek meg olyasmiért, amit más csinált. 😉
7/7 Oldfire 

válasza:

Ha akinek oda adtad a kocsidat, de nincs róla szerződés, te fizeted a bűntetést. Ha viszont kormány ablakban készült szerzősés. Ő fizet. Ne add kölcsön a kocsidat akárkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!