Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eredetvizsgálaton az mit...

Eredetvizsgálaton az mit jelent hogy a jármű és a műszaki adatai eltérnek egymástól? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ez áll szóról szóra az eredetvizsgálatnál amikor ügyfélkapun lekérem a rendszámot:

"A jármű egyedi azonosító adatainak a valódiságát megállapítom. Megállapítom továbbá, hogy a jármű és a járműhöz tartozó okmány vizsgált műszaki adatai eltérnek egymástól, külső jogtalan beavatkozás nyoma nem látható."

Ez mégis mit jelent?

2023. máj. 1. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Csomo módosítást végrehajtottak a kóklerek, akik szrtak bejegyezni a forgalmiba. Tudod ki vett vna ilyen autót, de most meg rad sóztak és röhögnek a markukba rajtad meg elverik a PORT, balek vagy!
2023. máj. 1. 22:39
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 "külső jogtalan beavatkozás nyoma nem látható."
2023. máj. 1. 22:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem is ez van benne, mert a forgalmi és a rendszerben lévő súlyértékek eltérnek valami 15 Kilóval. Ilyenkor skippelik, nem foglalkoznak vele.

Ez a szöveg nem azt jelenti, hogy szanaszét lett vagdosva meg tuningolva az autó. Simán csak ugyanazon típusnak a különböző felszereltségi szintjeihez különböző súlyok tartoznak, az ezerféle adatból meg nem mindig naprakészek, ilyenkor a jogtalan beavatkozás nyomát keresik, ami nincs, az autó érintetlen és mehet tovább.

2023. máj. 2. 08:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, akkor megnyugodtam :)

Végignéztem minden eddigi eredetvizsgálati eredményét az autómnak.

Az alváz és a motorszámok mind ugyanazok, nem változtak. (Szerencsére) Bár az utóbbit elkezdte a rozsda, de szerintem még kiolvasható. A képeken is látszik egyébként, hogy pont az alján volt kezdetleges rozsda, és az kezdett el erősödni, szóval a minta is stimmel.

Egyedül annyit vettem észre, hogy 10 éve még Ford Fiesta FRESH volt beírva, bár a FRESH-nek elírva..

Az utóbbi műszakikon ez már el volt hagyva, szimplán csak Fiesta van beírva, amit szintén érdekesnek találtam.

Lehet észrevették az elírást, és korrigálták, hogy inkább meg se jelenjen a felszereltség.

Akkor gondolom ez is lehet a probléma akár, gondolom az alap felszereltségű autó súlyát nézték, de a fresh-ben pl van klíma is, ami gondolom nyomhat a súlyon.

Egyébként vizsga után nem mondtak semmit, kezembe nyomták a papírt, hogy mehetek átíratni ezzel, ezért sem foglalkoztam nagyon vele eddig, csak műszaki közelettével elkezdtem ezen gondolkozni.

2023. máj. 2. 09:01
 5/8 veterán vas ***** válasza:

Szerintem a bejegyzés annyit jelent, hogy akadt egy ügyintéző aki valami eltérést talált.

Itt nem föltétlenül barkácsra vagy házi átalakításra kell gondolni. Sok olyan autó van, ami az adott évjárat standard specifikációjától eltér.

Ez főleg akkor jelentkezik, amikor valaki egyedi rendeléssel kér autót.

A gyárban ugyan összeállítják a vevő kívánsága szerinti járművet, de a szalon ügyintézője nem elég alapos. Lehet, hogy aznap eladtak 6 darab ugyan olyan autót de a pl. harmadikba komfortosabb ülések kerültek, talán más szinezésű ablakok, vagy egyéb, amit a vevő igényelt.

Ám az ügyintéző, csak 6 db. azonos tipusú, nullkilométeres autót látott.

Hasonlót eredményezhet bármilyen korábbi beavatkozás is, annak ellenére, hogy teljesen legálisan történt.

A végeredmény mindkét esetben: az okmányok is valódiak, az autó is rendben ....de valami mégsem egyezik.

Az a baj, hogy ilyenkor a tulajnak kell utánjárni, sőt, gyakran ő az első számú "gyanúsított" is.

2023. máj. 2. 09:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Eddig az autó 3 eredetvizsgán esett át, de az első két alkalommal semmi ilyesmi megjegyzés nem volt, csak az, hogy minden rendben van..

A legutóbbi eredetvizsga fél éve volt, akkor minden rendben volt, de most meg ez az üzenet szerepel a papíron.

Lehet hogy akkor nem vettek észre valamit, amit most igen?

De ha találtak eltérést valamiben, miért nem mondják meg, hogy mi az?

Rendszámok, alvázszám, motorszám, teljesítmény, kw, nem látok semmiben eltérést.. A súly is ugyanannyi, mint amikor minden oké volt az előző vizsgáknák.

Azt hittem ezeknek a vizsgáknak pont az a lényege, hogy megtudjuk van-e bármi gond.

Mondjuk azt sem értem, ha van eltérés, miért engedik átíratni úgymond hibásan. Mert gondolom az új forgalmi is ugyanaz mint az előző csak az én adataimmal, tehát ha eladom az autót, akkor még macera lesz ez is.

2023. máj. 2. 09:58
 7/8 A kérdező kommentje:

De szerintem a kereskedelmi leírás rublika lesz az eltérés..

Korábbi műszakikon volt már Fiesta 1.3 FRSEH, sima Fiesta 1.3 is, sima Fiesta FRSEH is volt, az utóbbi kettőnél pedig csak Fiesta.

Gondolom ez nem egy olyan gond amivel szaladnom kellene javíttatni, főleg hogy az autó élete során sosem volt helyes ez a rublika ügyfélkapu szerint. A korábbi eredetvizsgán meg gondolom ezt nem jegyezték fel, csak most.

2023. máj. 2. 10:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Közben megtaláltam a papírt, a forgalmin Benzin van írva ólommentes benzin helyett..
2023. máj. 2. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!