Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha cégre veszik meg az autómat...

Ha cégre veszik meg az autómat, annak lehet részemről valami buktatója?

Figyelt kérdés
Van egy kis értékű munkás autóm, nagy nehezen rávettem magam hogy meghirdessem, de attól tartok, nem tisztességes családapák fognak jönni megnézni. Ha cégre akarják megvenni, ott mire figyeljek oda? Kérjek valami igazolást? Vagy inkább oda se adjam csak magánszemélynek?
2023. máj. 2. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én adtam el cégre autót, simán leirattam a nevemről, semmi gond nem volt vele. Viszont gondolom nehéz ellenőrizni, hogy valós adatokat ad meg, ezért a vevő személyijét elkérném és lefotóznám a helyedben. Ha tesó akkor meg inkább hanyagold.
2023. máj. 2. 16:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Semmi. Én adtam el cégnek egy kis dobozos autót. Adásvételinél nem személy nevére írtuk hanem cégnévre aztán az én részemet leadtam okmányirodába és le is került a nevemről és onnantól kezdve seemmi dolgom nem volt már. Ja meg a biztosító felé is jeleztem hogy eladtam az autót így azt is megszüntettem.

Azt azét nem árt tudni hogy kamu cég vagy sem, de ha elfogadják az adásvételt és lekerül a nevedről akkr onnantól már nem a te gondod ha valami nem fog stimmelni.

Én mondjuk ismertem a cég tulajdonosát akinek eladtam az autót így én tudtam hogy nem kamu.

2023. máj. 2. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Cégjegyzékből lekérdezheted, ha biztosra akarsz menni.
2023. máj. 2. 17:25
 4/6 anonim ***** válasza:
2023. máj. 2. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha meg magánszemély, akkor itt kérdezheted le, hogy érvényes-e a személyije:

[link]

2023. máj. 2. 17:36
 6/6 krwkco ***** válasza:
100%
Ha óvatos vagy, akkor arra is kell egy igazolás, hogy az aláíró a cégben aláírási joggal rendelkező személy. A személyije meg azt bizonyítja, hogy tényleg az az ember áll előtted, aki a papíron szerepel.
2023. máj. 2. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!