Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért levegősödött le a fék?

Miért levegősödött le a fék?

Figyelt kérdés
Az alany egy Ford Transit (2010) és egyik pillanatról a másikra szinte elment az összes fékerő és a pedál könnyen benyomható. A bal első keréknél nyitott légtelenítő csavarral nagyjából semmi, a többi keréknél jön a fékolaj. Miért lehet ez?

2023. ápr. 26. 22:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Sokminden lehet. Bal első keréknél fedezted fel hogy nem jön semmi fékfolyadék akkor esélyes hogy ott vagy a munkahenger adta meg magát, vagy az odavezető fékfolyadék csőnél van dugulás, repedés, vagy bármi oylan amiért bekerült a levegő. Az is lehet hogy az a fékmegvan szorulva és menet közbe fogott folyamatosan elég ha csak éppen hozzáér és ezáltal már annyira feltud ott forrósodni minden hogy a fékfolyadékból légnemű anyag lesz és emiatt fordulhat még ilyen elő, és ez kihathat az egész fékrendszerre mert a körbe bekerül a levegő bubrék és ez ha eljut a főfékmunkahengerbe akkor ott már okozhat olyan gondot hogy kihat az egész fékrendszerre.

Az egész fékrendszert elejétől a végéig át kell nézetni alaposan és javítani, addig tilos az autóval még arrébb gurulni is.

2023. ápr. 26. 23:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Általában a dobfékes munkahengerek adják meg magukat.

Nincs ABS kocka az autóban?

De lehet a főfékhenger hibája is.

2023. ápr. 27. 03:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem egyszer a Suzukin a fékerőszabályzó miatt levegősödött.

Egy hét volt mire megtaláltam, mert arra pont nem gondoltam.

2023. ápr. 27. 05:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!