Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hűtőrendszer levegősödés?

Hűtőrendszer levegősödés?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben levegősödik a rendszer,lehet hallani ahogy csorog a víz vagy hogy is mondjam,illetve a múltkor a tartály üres volt,kicsit töltöttem rá,de amint felmelegedett már túl sok is lett benne a víz,az normális ha nagy hidegben "eltűnik" 2-3 deci majd melegben meglesz vagy nem szabadna látványosan változnia? Illetve mitől levegősödhet,ha kinyitom a kupakot a levegő fel is bugyog. Fentről folyást nem látok sehol,egyenlőre azt megállapítani hogy fogy is e nem nagyon tudtam,ha fogy is akkor nagyon minimálisan,de eddig nem fogyott. Nem is nézegettem mielőtt nem tapasztalom ezt a levegősödést.

2021. márc. 6. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Vagy tömítetlenség, de inkább hengerfejes.
2021. márc. 6. 15:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Hengerfejtömítés? Olajszivárgást nem látok,néztem a tömítésnél.
2021. márc. 6. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Azt nem is fogsz. Én eddig 5 félét láttam. 1 Víz ment az olajba, 2 olaj a vízbe, 3 levegősödött a hűtő, 4 semmi külső tünet, erővesztés, a szélső hengerek átdolgoztak a belsőkbe, 5 hirtelen fehér köd a kocsi mögött, mert bement a víz a hengerbe.

Egyiknél sem volt olajfolyás, maximum szappanosnolaj, vagy szappanos hűtőfolyadék.

2021. márc. 6. 16:19
 4/8 anonim ***** válasza:

" Hengerfejtömítés? ".

AZt nem tudod hogy mi a dolga egy hengerfejtömítésnek?

2021. márc. 7. 08:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Miért kéne tudnia? Nem lehet mindenki gépésztechnikus.
2021. márc. 7. 10:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Ha annyira értenék hozzá nem kérdezném. De az a kérdés mi lehet egy lehetséges gond,hengerfejtömítés egy lehetőség,egyébként azután kezdett levegősödni nem sokkal hogy fél év után le lett csavarva a kupak fagyálló mérés miatt,olaj nincs benne,mást sem tapasztalok,csak levegősödik mindig,gondolom mikor felbugyog a víz kupak nyitásnál légtelenül,de akárhányszor indítom újra levegő van benne,ennyit tapasztalok,ezért is nem úgy tettem fel a kérdést hogy hengerfejes e az autóm.
2021. márc. 7. 12:28
 7/8 anonim válasza:

Azóta lett valami fejlemény?

Nálam ugyan ez a gond, minden meg lett próbálva de furcsák a tünetek úgy is.

2022. nov. 20. 14:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Ugyan késő a válasz,de 2 hónappal később látványosan elkezdett egyre jobban meghalni a motor,az utolsó pillanatban elgurultam a szerelőhöz,hengerfej tömítés teljesen elment,2 hengerben sem volt kompresszió. Sokára adta ki mert csak mindig egyre nehezebben indult,amúgy meg a szerelő előtti napokban is 500 km-et mentem gond nélkül,ugyanúgy ment,semmi más nem fogyott jobban mint a víz,se teljesítmény romlás érzetre se magasabb fogyasztás. A szerelés óta lassan 2 éve megy gond nélkül,előző gazdája széthajtotta sajnos a motort,legalábbis szerintem.
2023. jan. 30. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!