Fékfelújítás után puha marad a pedál mintha levegős lenne és nem fog erősen az egyik fékem, mi lehet a baj?
Hátsó fékpofákat cseréltem autómon amikor észrevettem hogy a hátsó munkahengerek folynak kicseréltem fékcsövestül őket légtelenítettem elmentem egy teszt körre és jó volt a hátsó fék, de a jobb első nem lelazult valahogyan az első fékcső(nem volt soha hozzányúlva), vettem bele újat kilégtelenítettem és az istenért nem fékez normálisan jobb első fékem nagyon lágy és a pedált koppanásig tudom benyomni nem könnyen de betudom.
legalább 3-szor légtelenítettem, az autó összes kereke csíkot amikor padlóig fékezem az autót kivéve a jobb első.
2 körös az autó fékrendszere.
Van esetleg tippetek mi lehet a baj? vagy mit rontottam el?
Nem közúton próbálgattam, nem kockáztattam senkinek az életét:)
CSak úgy nem lazul fel egy fékcső.
Nem jól légtelenítetted az a baj, mert az levegős maradt.
Természetesen mindig volt benne elég fékolaj figyeltem rá.
Na most amikor a teszt úton voltam vele akkor jött le valahogyan az első fékcső de csak szimplán lelazult(Nem nyúltam egyáltalán hozzá csak a hátsó fékekhez nyúlkáltam).
Na most gondolom ez nyilván fordítva is értetendő ha nem a tartályból hanem a féknyereg és fékcső bekötési pontjától szív levegőt akkor is le tud levegősödni az ABS kocka jól mondom?
Köszönöm szépen a segítőkész válaszodat ! :)
Igen, ha a fékcsőnél ereszt akkor is tud levegősödni a rendszer. Gyakran a fékcső bekötésénél (persze ha van) a réz alátét szokott idővel darabjaira hullani és onnan levegősödik.
Az viszont rejtély számomra, hogy mitől tud lelazulni egy addig hibátlan fékcső ha nem volt piszkálva.
"Kis" idő elteltével válaszolok ha másnak is lenne ilyen problémája tudja hol kell kezdeni, a baj az volt hogy a fékfolyadékot beszívta a fékbetét és emiatt nem értem el a kellő fékhatást.
Sok fejfájás után megcseréltem a két oldali betéteket és egyből a másik oldalon nem fogott kellően a fék rendeltem új betétet beraktam és minden tökéletes:) főfékhengert újítottam fel raktam bele másik abs-t és 5-ször légtelenítettem és végül csak a betét volt a baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!