Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékfelújítás után puha marad...

Fékfelújítás után puha marad a pedál mintha levegős lenne és nem fog erősen az egyik fékem, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Hátsó fékpofákat cseréltem autómon amikor észrevettem hogy a hátsó munkahengerek folynak kicseréltem fékcsövestül őket légtelenítettem elmentem egy teszt körre és jó volt a hátsó fék, de a jobb első nem lelazult valahogyan az első fékcső(nem volt soha hozzányúlva), vettem bele újat kilégtelenítettem és az istenért nem fékez normálisan jobb első fékem nagyon lágy és a pedált koppanásig tudom benyomni nem könnyen de betudom.

legalább 3-szor légtelenítettem, az autó összes kereke csíkot amikor padlóig fékezem az autót kivéve a jobb első.

2 körös az autó fékrendszere.

Van esetleg tippetek mi lehet a baj? vagy mit rontottam el?

Nem közúton próbálgattam, nem kockáztattam senkinek az életét:)

2023. márc. 15. 23:10
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Van benne elég fékolaj? Nem csepeg valahol?
2023. márc. 15. 23:17
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Ha légtelenítés közben becsúszott olyan baki, hogy esetleg kifogyott a tartályból a fékfolyadék, és esetleg az ABS kocka is levegős lett, azt te otthon nem fogod tudni kilégteleníteni, csak szakműhelyben géppel.
2023. márc. 15. 23:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

CSak úgy nem lazul fel egy fékcső.

Nem jól légtelenítetted az a baj, mert az levegős maradt.

2023. márc. 16. 06:02
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
A fék nem játék, ha nem értesz hozzá, vidd szerelőhöz
2023. márc. 16. 07:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Természetesen mindig volt benne elég fékolaj figyeltem rá.

Na most amikor a teszt úton voltam vele akkor jött le valahogyan az első fékcső de csak szimplán lelazult(Nem nyúltam egyáltalán hozzá csak a hátsó fékekhez nyúlkáltam).

Na most gondolom ez nyilván fordítva is értetendő ha nem a tartályból hanem a féknyereg és fékcső bekötési pontjától szív levegőt akkor is le tud levegősödni az ABS kocka jól mondom?

Köszönöm szépen a segítőkész válaszodat ! :)

2023. márc. 16. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, ha a fékcsőnél ereszt akkor is tud levegősödni a rendszer. Gyakran a fékcső bekötésénél (persze ha van) a réz alátét szokott idővel darabjaira hullani és onnan levegősödik.

Az viszont rejtély számomra, hogy mitől tud lelazulni egy addig hibátlan fékcső ha nem volt piszkálva.

2023. márc. 16. 14:31
 7/7 A kérdező kommentje:

"Kis" idő elteltével válaszolok ha másnak is lenne ilyen problémája tudja hol kell kezdeni, a baj az volt hogy a fékfolyadékot beszívta a fékbetét és emiatt nem értem el a kellő fékhatást.

Sok fejfájás után megcseréltem a két oldali betéteket és egyből a másik oldalon nem fogott kellően a fék rendeltem új betétet beraktam és minden tökéletes:) főfékhengert újítottam fel raktam bele másik abs-t és 5-ször légtelenítettem és végül csak a betét volt a baj

2023. aug. 19. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!