Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabad venni olyan autókereske...

Szabad venni olyan autókereskedésből autót venni, ahol roma a tulajdonos?

Figyelt kérdés
Múlt csütörtökön néztem meg egy BMW-t. Valóban a leírtaknak megfelelő állapotban volt az autó. Nem volt fényezve, nagyobb szerviz elvégezve rajta, bele volt ragasztva az olajcsere matrica is, ami normális szervizben volt cserélve. Mégis szkeptikus vagyok az ilyen eladókkal. Volt valakinek már pozitív tapasztalata hasonló dílerrel? Vagy messze kerüljem el?
2023. ápr. 24. 10:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Ha rendesen át lett vizsgálva és semmi baja akkor miért ne?
2023. ápr. 24. 10:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Tulajdonképp egyfajta fenyegetéstől tartok. Nekem nincs túl jó tapasztalatom az ilyen jellegű eladóktól. Azt mondta, hogy elvihetjük bárhova az autót átnézésre. De ez még mindig csak egy dolog.
2023. ápr. 24. 10:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, kereskedésnél kb. mindegy a tulajdonos, átnézeted az autót és ha jó, megveheted. Persze, ha úgy is viselkedik, akkor nem biztos hogy jó ötlet, de ha normális, akkor csak egy sima kereskedő.
2023. ápr. 24. 10:29
 4/12 anonim ***** válasza:
48%
Nem. Normális esetben azonnali kizáró ok.
2023. ápr. 24. 10:30
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Nekem csak negatív, szintén egy type-c és szintén egy bmw. Ellenben az autó élőben nem úgy nézett ki mint a képeken, ráadásul amikor odamentem a hirdetéssel hogy ezt az autót szeretném szemügyre venni, ott se volt, éppen egy másik cigó randalírozott vele valahol, nagynehezen odahozták, cigi szag benne, ütött kopott fényezés, hirdetésben vagy kivolt photoshopolva, vagy régi képeket használtak. Benzines létére úgy járt mint egy traktor, persze tűz forrón, el se merem képzelni milyen hidegen. El is köszöntem és otthagytam.
2023. ápr. 24. 10:31
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
SEMMIT velük. Se eladni, se venni. Biztos, hogy van, akivel nincs baj, de elég kevés esély van rá, hogy te pont egy olyanba futottál bele.
2023. ápr. 24. 10:37
 7/12 anonim ***** válasza:
57%

BMW-t senkitől nem vaszünk azt tanuld meg.

Ha olyan jó lenne , akkor nem adná el.

2023. ápr. 24. 10:38
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos én is azt mondanám, hogy ne. Németországból régen jó volt autót venni, de már ott is egyre több a török, arab kereskedő, akik tönkreteszik ezt a csalásaikkal.

Magyarországon sajnos a roma kereskedők az ilyen csibészek, ideiglenes javításokkal elfedik a hibákat, aztán pár hét- pár hónap múlva vonogatják a vállukat, ha visszaviszed a tönkrement autót.

De ez csak az én véleményem.

2023. ápr. 24. 10:40
 9/12 anonim ***** válasza:
74%

7-es, ez hülyeség. A kereskedő eleve azért veszi meg, hogy másnak eladja.

Kérdező, egy kereskedésben nem félnék attól, hogy utólag a cigó utánad megy. Egyébként is ennek autó eladásakor van nagyobb veszélye: hogy utána visszajön és mindenfélét magyaráz, hogy ez nem jó, az nem jó, adjál vissza pénzt, különben ..... (és itt jönnek a fenyegetések).

Inkább kereskedőtől vegyél, mint olyan magánszemélytől, akiről közben jössz rá, hogy valójában nepper. A kereskedőnek érdeke, hogy jó hírét keltsd, ne rossz hírét. A nepper eltűnik, és nem érdekli, mit mondasz róla.

2023. ápr. 24. 10:45
 10/12 A kérdező kommentje:

Bocsánat, aki esetleg rosszul értelmezte a kérdésem: ez egy autókereskedés, ahol volt kb. 30-40 autó. Az eladó semmire nem akart rábeszélni, de, mint mondottam nekem eleve ellentmondás kisebbséggel bizniszelni. Nekem olyan szempontból jó volt a tapasztalatom velük, amikor szakadt romák vitték el az autónkat, ugyan vakeráltak az árral, de nem engedtem és ezt elfogadták. Azóta sem kerestek, szerintem ők is tovább adták.

Ez amolyan öltönyös roma féle, aki pantallóban jár. Nem, most nem akarok ellent mondani magamnak, de az autó valóban olyannak tűnt, első ránézésre, aminek volt gazdája.

Lehetséges, hogy ők is jó autókat adnak tovább és igyekeznek nem átverni az embert?

2023. ápr. 24. 11:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!