Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány km-ig szabad autót...

Hány km-ig szabad autót vásárolni?

Figyelt kérdés
Mi az a max km amíg érdemes autót vásárolni? Személygépkocsi.
2023. ápr. 19. 12:33
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Nem km függő, ugyanis lehet jól karbantartani egy 500 ezer kmset is és lehet olajcserék nélkül tönkretenni egy autót 50 ezer kmnél is. Állapotot vegyél, ne kmt.
2023. ápr. 19. 12:36
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Hát amikor a 3,3M használt autómat vettem 6 éve, akkor még 180 km-re is elmentem megnézni egyet, mert ritka típus. Most kellene egy 1M alatti melós autó, ilyenért 80-100 km-nél többet nem autóznék.
2023. ápr. 19. 12:39
 3/10 A kérdező kommentje:
2-es, km. óra állást értettem.
2023. ápr. 19. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az alapvető probléma az,hogy visszatekerik az órákat, vagyis a kevesebb kilométeres nem feltétlenül annyi, mint amennyit mutat.
2023. ápr. 19. 12:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#3: Sejtettem... Normális ember nem km-re vesz autót, hanem egy többtényezős, súlyozott szempontrendszer szerint, aminek csak egy eleme, hogy mit mutat az óra (direkt nem valós futást írtam), és még ez is változó súllyal kell szerepeljen minden adásvételnél

2023. ápr. 19. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
63%
Nincs ilyen
2023. ápr. 19. 13:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ mennyi idős autót akarsz venni

Mert pl egy 15 éves autóban nem sok a 2-300 ezer kilométer(átlagos használatnál ennyi megy bele)

De amugy ha mindenképp kell neked egy kilométer állás ami felett nagyobb a kockázat, az a kb 200-250 ezer km e felett kezd minden lassan csereéretté válni

A mai autoknál ez még előbb eljön

A szar kisköbcentis turbós motorok sokszor már 100 ezer kilométer után haldoklanak:)

2023. ápr. 19. 13:02
 8/10 anonim ***** válasza:
200 km, messzebb nem mennék egy autóért.
2023. ápr. 19. 13:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Volt autóm közel 400 ezerrel hibátlan állapotban, és volt 60 ezerrel amivel a megyéből se mertem kimenni.
2023. ápr. 19. 14:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak egy sokadig +1: nem kilométert veszünk.

Egyrészt azért, mert öreg autóknál, főleg dízeleknél vagy prémiumoknál nagyobb az esély rá hogy volt már tekergetve az óraállás mint hogy valós. Másrészt azért, mert például alapvető dolog, hogy az autópályás használat, vagy hosszabb utak vidéken olyan egy autónak mint a wellness hétvége, és a sok kilométer az leginkább így jön össze (hacsak nem taxi volt, na azt tényleg kerüld, de annak vannak egyértelmű jelei).

Egy leginkább pályán használt 400 ezer kilométeres autót, ami rendesen karban volt tartva (márpedig egy utazós autót érdemes, hiszen messze mész vele) sokkal hamarabb veszek meg, mint egy 150 ezer kilométeres, napi 10km dugóban araszolásra városban használt példányt.

2023. ápr. 19. 15:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!