Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom a legegyszerűbben...

Hogyan tudom a legegyszerűbben megállapítani, hogy van-e guminyomás érzékelő szenzor a kerékben?

Figyelt kérdés

Nem régen vásárolt használt autón felnit és gumit szeretnék cserélni.

Az autó 2014 augusztusi. 2014 novembertől volt kötelező a guminyomás érzékelés az autókhoz.

Szerintem nincs benne, de vásárlás előtt szeretném leellenőrizni.

Erre a legegyszerűbb, ha egy kúton leeresztek egy kereket és megnézem a műszerfalon, hogy van-e visszajelzés?

Mennyinél adnak be ezek a szenzorok? 1,8bar-ig leengedve már bead?

2023. ápr. 14. 10:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi a pontos határ aminél már jelez. Ha biztosra akarsz menni leengedheted olyan szintre, amikor már szemmel láthatóan kezd lapos lenni, 1,5 bar környékére, vagy alá. Úgysem fogsz hosszú utat megtenni így. Utána meg visszafújod.

Csak az a kérdés, hogy ha jelez is, hogy döntöd el, hogy szenzor, vagy fordulatszám alapján tette... Ha vársz 5-10 percet és álló helyzetben bejelez, akkor nyert ügyed van. De ha csak menet közben, akkor nem egyértelmű.

2023. ápr. 14. 16:11
 12/12 A kérdező kommentje:

Jó ötlet. Ha van ennél egyszerűbb ötletetek, akkor mondjátok légyszi.

Ezen kívül még a gumisnál majd kiderül és legfeljebb ki kell fizetni a szenzorok árát az új készletre. Olyan gumishoz kell akkor mennem, aki fel van készülve ilyen szenzor cserére/tanításra.

2023. ápr. 14. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!