Eshet ennyit a guminyomás ?
Figyelt kérdés
A gyári értékem 2.5 - 2.5 BAR elől és hátul is.
December vége előtt néztem utoljára a nyomást, ami egyébként nem szokott nagyon csökkenni / hó, 0.2 bar maximum.
A mostani ellenőrzésnél, az összes leesett 1.8-1.9 BAR nyomásra, mitől lehet ez ? A nagy hidegek okozta hőingadozástól talán ?
2023. jan. 31. 21:08
1/13 anonim válasza:
Nyilván attól, nekem is van ilyen.
2/13 anonim válasza:
Igen, a hideg hatására a nyomás csökken. Fizika
3/13 anonim válasza:
Kozepsulis fizika. Telen kb. 0.2 bar koruli nyomascsokkenest lehet tapasztalni a nyari 25-30 fokos kulso homerseklethez kepest. Nekem konkretan bejelzett a TPMS amikor eloszor mentem ki a garazsbol 10 fok alatti kulso homersekletnel.
4/13 anonim válasza:
Biztos, hogy ugyanannyi az első és hátsóban? Lehet butaságot kérdezek, de úgy tudom az elsőben nagyobb nyomásnak kell lenni, mert a motor súlya miatt nehezebb az autók eleje.
Nő vagyok, szóval nem vagyok benne biztos.
5/13 A kérdező kommentje:
Gyárilag ez az érték 4-es, igen érdekes.
2023. jan. 31. 21:33
6/13 anonim válasza:
#4 Ha többet kéne fújni bele, akkor azt írná a leírás. Ha azt írja 2.5 elöl és hátul, akkor az 2.5 elöl és hátul.
7/13 A kérdező kommentje:
Azt tudtam, hogy a hideg hatására esik a nyomás, na de ennyit ? Egyébként R16 205/60-as gumikról beszélünk.
2023. jan. 31. 22:21
8/13 anonim válasza:
az anyósülés mögötti B oszlopon gyárilag van egy matrica, ez jelzi az összes kerék nyomását. Ez kivétel nélkül minden autón itt, és így van. Amit ez ír, arra kell fújni.(ha nő vagy, ha nem)
9/13 anonim válasza:
#7 Persze, hogy hideg hatására ennyit esik. Motoroknál azt szoktuk mondani, hogy kábé 0,1 bar 10 fokonként. És persze a gumi hőmérséklete az üzemeltetés közben nem a kinti hőmérséklet, kérdés, milyen hideg gumin lett névleges értékre fújva.
10/13 anonim válasza:
#4 Az mindegy, hogy nő vagy férfi vagy-e, a kézikönyvet elvileg mindenki ugyanúgy olvassa, sőt, az általános iskolás fizika meg a gépjárművezetői tanfolyam is elvileg ugyanaz mindkét nemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!