Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vennétek a...

Milyen autót vennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Jelenleg 3.5 milliót tudnék rászánni. 207 peugeot már megette az életemet.

Nő vagyok, méretben valami hasonlót gondoltam.

Kinézetre tetszik az 1es bmw meg az audi a1, de akárkinek megemlitem mindenki csak rosszakat mond.

2023. ápr. 12. 10:20
1 2
 1/20 anonim válasza:
66%
Audi A3 1.6 benzines motor. Elnyűhetetlen. 2010-esek 2.3-3 millió között mozognak...
2023. ápr. 12. 10:27
 2/20 anonim ***** válasza:
66%
suzuki swift
2023. ápr. 12. 10:29
 3/20 anonim ***** válasza:
82%

Azért mond mindenki rosszakat, mert ha neked a 207-es Peugeot "megette az életed", akkor egy prémiumautó fenntartása legalább ugyanannyira meg fogja.

Ahogy egyes javasolta, ha a megbízhatóság a lényeg és prémiumkompaktot szeretnél akkor tényleg azzal a szívó 1.6 benzinessel érdemes A3-as Audit venni. Gyenge, kicsit lomha, de legalább tényleg megbízható technika. TFSI motorokat kerüld abból az időszakból. Esetleg még 1.9 PD TDI, ha leginkább hosszú távokat mész. Csak a dízelnél figyelj mert tunerek körében népszerű, sok van belőle chiptuningolva és összevissza kókányolva.

A1-nél az a baj hogy benzinből csak TFSI van, és a TFSI motorok korai változatai (amik ebben vannak) nem a hosszú távú problémamentességről híresek. Amit egy 207 ki tud venni a zsebedből, annak a sokszorosát ki tudja a korai TSI/TFSI. 1.6-os TDI szerintem az egyetlen tényleg értelmes motor A1-es Audihoz, de megint csak az van, hogy ha városi autónak rövid távokra használod akkor ott is hamar zsebbenyúlós tételek jöhetnek, főleg hogy DPF van bennük. Ezek gyakori hosszabb távokra valók.

A BMW 1 azért bajos, mert ennyiből az F20-at érdemes már nézni (a 2. generációt a "malacorral"), nem a régebbi E87-et. Az F20-ból márpedig ennyiből csak a facelift (2015) előttiek jönnek ki, abból pedig az összes kisebb benzines ami beleférne a keretedbe (116i, 118i, 120i) az N13 motort kapta. Más néven Prince-motor. Lehet hogy hallottál már róla, mert a 207-es Peugeot is megkapta ugyanezt a motort, ugyanezekkel a problémákkal. Talán a mostani autódtól is ezért menekülsz?

Ráadásul az 1-es BMW-ből még azt sem lehet mondani hogy a dízelek bombabiztosak lennének. VW könszerntől (így Auditól) jobb dízelt venni.

2023. ápr. 12. 10:42
 4/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen ez a 207 egy fos. Minden azzal kezdődött 1 ÉVE!! hogy eltört a hűtő... a motor nem forrt meg de azota a rendszam nem lett csak kicserelve. Rossz szerelokhoz kerult, lehuztak stb de 2 het szerelo, 1 het nalam. Jelenleg itt tartunk. Es mar nagyon elegem van. Őszig akartam kihúzni hogy tudjak még gyűjtögetni...

Mit tudnátok javasolni ami fiatalabb, es csajosabb, 1.4 benzines motorral?

Presztizs munkám van de mint látjátok ez a része nem érdekel, mert akkor nem 207 lenne. Az audi/bmw azért jött szóba mert tetszik külsőre.

2023. ápr. 12. 10:52
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Valami kis Hyundait vagy Kiat
2023. ápr. 12. 10:55
 6/20 anonim ***** válasza:
52%

aha, rezsó után ami megette az életedet, akarsz venni valami igazi betegágyat mint egyes béjemvé, meg a1? :D :D :D

Szerintem te konkrétan házhoz szeretnél menni a lófaxért :D :D

2023. ápr. 12. 10:57
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Mazda 2 esetleg? Például:

[link]

Szerintem pofás. Főleg ha abban a szép Mazda pirosban fogod ki. Egyébként meg vezetni is jó, Mazdásan sportos a futómű és élénk a szívó benzinmotor, tartós is. Esetleg ha 4M körülre ki tudod még pótolni az összeget, akkor tényleg újszerűeket is kifoghatsz nagyon alacsony futással.

De ott van még a Kia Rio is (és a Hyundai i20, technikailag majdnem azonos autók):

[link]

Ez is tök jó, ezekkel annyira kell figyelni hogy a korai évjáratoknál volt gyakori kuplungprobléma, anno garanciában cserélték, de már lejárt a gari ezekre az évjáratokra és ha még nem jött elő a kuplunghiba, akkor az egy hatjegyű tétel lehet nem sokkal megvétel után. Az a baj hogy ezt észrevenni sem könnyű, mert nem mindig jön elő a hiba azoknál ahol gond van, de ha ráz indulásnál az autó akkor nagy eséllyel megvan a hiba, és nem olcsó. Ezek kívül viszont jók, csak szigorúan 12-13 ezrenként de inkább 10 ezrenként cseréltess olajat, és csak olyanra ami bele való. Ezekre érzékenyek.

Mindkettőt csak benzinessel nézném

#3 voltam

2023. ápr. 12. 11:14
 8/20 anonim ***** válasza:
17%

Tudod mit? akkor vegyél egy 118D-t :D :D

JÓÓÓ lesz az neked :D :D :D

2023. ápr. 12. 11:20
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kritizálhatod 6-osnak a stílusát, de műszakilag teljesen igaz, amit mond.

Amúgy, ha rossz szerelőkhöz került az autód, az nem a gyártmány hibája. És bármilyen autót használsz, újra előfordulhat.

Úgyhogy a legelső dolgod megtalálni egy olyan szervizt, akik normális munkát végeznek. AKár gyakran, akár ritkán kell őket felkeresned.

Egyébként meg benzines, szívómotoros japán vagy dél-koreai típusokat nézegess.

2023. ápr. 12. 11:36
 10/20 anonim ***** válasza:

#10 Köszi. :)

Az ilyet el kell engedni.

Vannak ilyenek akik jönnek tanácsért, de mégis okosabbnak hiszik magukat azoknál akik 20 éve autók alatt élnek. :D

Akkor vegye meg a 118dét. :D

Legyen vele boldog addig a pár napig. :D :D

2023. ápr. 12. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!