Nekem régi igen csak sokak által lomhának titulált szívódízel mercim van kb 90 lóval, de nem okoz gondot az előzés.
- Maradj le egy kicsit és lendületből előzz. Én sosem váltok vissza négyesbe mert pont azért jó a dízel mert alul is nyomatékos.
- Emelkedőn ne előzz
- Lakott területről kiérve ne előzz, várd meg amíg az előtted lévő felgyorsít a saját sebességére....
- Sebességkorlátozás vége tábla után se előzz, lásd előző pont.
2023. ápr. 11. 20:25
2/34 A kérdező kommentje:
1 hónapja van jogsim azért vagyok balfasz 😂
2023. ápr. 11. 20:27
3/34 anonim válasza:
1. 110-zel nem mehetsz, csak autóúton vagy autópályán.
2. A KRESZ tanfolyamon, és a gyakorlati oktatáson meg kellett tanulnod, mik az előzés feltételei. A járműved teljesítményét elég gyorsan meg tudod ismerni. A kettőt összerakod, és megvan a válasz.
2023. ápr. 11. 20:28
4/34 anonim válasza:
Egyhónapos jogsival ne nagyon erőltesd az előzgetést!
Gyorshajtás előzés idejére us tilos.
Az előzés öt feltétele között az is szerepel (saját szavaimmal), hogy sem időben sem térben nem nyúlhat el.
Lefordítva: 50-es limitnél 36-38 km/h sebességgel nem tljesül ez.
90-es úton én nem kezdenék előzésbe kb. 75-től stb.
Persze nyíl egyenes úton, ha ellátok 2-300 méterre, és tuti nem jön senki, akkor nem veszem ezt annyira szigorúan.
De sok éves gyakorlat és megtett út van mögöttem.
2023. ápr. 11. 20:36
5/34 A kérdező kommentje:
Nem is megyek 110 el csak az előzés időtartama alatt
2023. ápr. 11. 20:36
6/34 anonim válasza:
De csak autóúton, autópályán mehetsz 110-zel, illetve emelt sebességű szskaszokon, ahol tábla engedi. Ezek mindig többsávos részek.
2023. ápr. 11. 20:39
7/34 anonim válasza:
Szépen vagyunk! Érvényes jigsival gondott okoz a gép kezelése, és a szabályokat sem ismered, vagy nem nézed magadra kötelezőnek.
2023. ápr. 11. 20:40
8/34 anonim válasza:
Vagy mész lendületből. Vagy bemész mögé jó közel, hogy még kiláss, visszaváltasz, hogy amint szabad a pálya, ki tudjál lőni. 70 lóerős, 10 éve volt 20 éves autóval is ment, igaz, néha kikapcsoltam a klímát. :D Előzés közben ne váltogass, főleg, ha egy hónapja van jogsid, nem fogod tudni elég gyorsan csinálni és közben figyelni is. Amúgy ha egy hónapja van jogsid, egyáltalán minek akarsz 90-cel haladó járműveket előzgetni (mert ha a 110 nem elég, akkor bizony nem a 70-nel haladó előzése a gond)? Értem én, hogy nem jó beragadni a 90-nel egymást előzgető román kamionosok-tréleresek mögé, de 1 hónapos jogsival nem kell kaszkadőrködni a főutakon, főleg, ha apádnak nincs annyi esze, hogy beüljön az anyósülésre és addig üvöltözzön veled, amíg meg nem tanulod, hogyan kell közlekedni. (Nem vicc, én is így tanultam meg, a sarki dohányboltba meg az ország másik végére is én furikáztam mindenkit friss jogsival, nem volt sok pedagógiai érzéke az öregnek, de kihámoztam a mondanivalójából a lényeget.)
2023. ápr. 11. 20:50
9/34 anonim válasza:
Amúgy azoknak üzenem, akik szerint a gyorshajtás előzés közben is tilos: igen, tilos, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Mert ugye 90-nél 105-ig, 100 felett +20 túllépésig nem azért nem büntetnek fotó alapján, hogy ezek legyenek a de facto sebességhatárok és mindenki száguldozzon, hanem pontosan azért, hogy akár egy kis büntetlen gyorshajtással minél hamarabb meg tudj előzni olyan járműveket, amiket biztonságosabb magad mögött tudni, mint mögöttük vacakolni, mert mondjuk kiszámíthatatlanul nem képesek egy egyenletes ha nem is a 90 az egyenletes) sebességet tartani, vagy sávot tartani, vagy olyan rozogán van a hat autó felpakolva a trélerre, hogy halálfélelmed van mögötte, ráadásul nem is látsz tőle. Csak ugye a jogalkotói szándék fogalma ismeretlen a 10 millió gyorshajtó országában, de az sem megoldás, ha egyből lehurrogunk mindenkit, aki valaha akár 1 km/h-val is túllépte a határt. Főleg azért, mert nem is a mi dolgunk erkölcscsőszködni, a rendőrség dolga lenne tisztességes közúti ellenőrzést fenntartani.
2023. ápr. 11. 20:54
10/34 A kérdező kommentje:
4 "gyorshajtás előzés idejére is tilos"
én úgy tudom hogy biztonságos gyors előzéshez jelentős sebesség különbség kell. Ha ellőtem tötyög valaki 85-90 el meg lassitgat fél percenként akkor 75-80-nál többel nem tudok menni, mert követési távolságot is kell tartani.
Ilyenkor előzném meg mert ha senki sincs ellőtem akkor egy kényelmes egyenletes 95-100 as tempot lehet tartani
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!