Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell előzni egy 115...

Hogyan kell előzni egy 115 lóerős 1.8 as diesel kocsival?

Figyelt kérdés

Nagyon sok előzésemet megkell szakitanom mert mire egy vonalba ér az én kocsim meg az előzőt kocsi ora már jönnek szembe.

5 ezerig lehet húzni de elvileg 3800-on adja le a maximális teljesítményt. 3-masban 110 körül akad ki a fordulat mérő.

És ez a 110 általában nem elég hogy másodpercek alatt megelőzek valakit.

Hogyan kéne csinálni? Előzés közben felváltani 4 esben hogy tovább tudjak gyorsulni? Vagy eleve 4 esrol indítani a gyorsítást?

2023. ápr. 11. 20:18
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Igazából 85-90 körüli sebességnél semelyik autóban sem kell 3-asba visszaváltani. Esetleg 50-60 lóerő körüli, 1.0 - 1.2 szívóbenzin esetében tudom elképzelni, máskülönben elhibázott már az ötlet is.

Annak viszont örülök, hogy így sikerült biztonságosan végrehajtani a manővert.

2023. ápr. 14. 20:33
 32/34 anonim ***** válasza:

#31: azért ez nem igaz, nekem 1.6 szívóm van, 3-ban 130-ig elmegy simán. A teljesítménycsúcs 6500 fordulaton van, gondolkodás nélkül rakom 3-ba, ha nem lendületből előzök.

Nyilván egy turbós motor karakterisztikája teljesen más, van az a fordulatszámtartomány, ahonnan hiába váltasz vissza, nem lesz több teljesítményed.

2023. ápr. 14. 21:38
 33/34 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy lehet, nekem is volt már szükségem rá (az 1.4 szívóbenzinnel), de 60 lóerő fölött bőven van akkora erőtartalék, hogy ne lehyen szükség a harmadik fokozatra 85-90km/h sebességről kezdve az előzést.

2023. ápr. 15. 12:04
 34/34 anonim ***** válasza:
#33: az Alföldön lehet, de nalunk elég rövid egyenesek vannak, kanyargósak az utak, meg még dimbes-dombos is, egy 5% emelkedőn kicsit máshogy gyorsul a gepsas.
2023. ápr. 15. 12:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!