Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell előzni egy 115...

Hogyan kell előzni egy 115 lóerős 1.8 as diesel kocsival?

Figyelt kérdés

Nagyon sok előzésemet megkell szakitanom mert mire egy vonalba ér az én kocsim meg az előzőt kocsi ora már jönnek szembe.

5 ezerig lehet húzni de elvileg 3800-on adja le a maximális teljesítményt. 3-masban 110 körül akad ki a fordulat mérő.

És ez a 110 általában nem elég hogy másodpercek alatt megelőzek valakit.

Hogyan kéne csinálni? Előzés közben felváltani 4 esben hogy tovább tudjak gyorsulni? Vagy eleve 4 esrol indítani a gyorsítást?

2023. ápr. 11. 20:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Valami nagyon nem oké.

Vagy rosszul méred fel a dolgokat, vagy valami gond van az autóval és a teljesítmény felét adja le. Vagy amit #20 írt.

1.6 90 lovas dízellel sincs ilyen problémám, pedig nem használom ki a maximális teljesítményt, 3 ezres fordulat körül megy véghez az előzés. Így sem igazán kell 5 másodpercnél többet tölteni a másik sávban. (Nem vagyok veterán, 9 hónapos a jogsim, de 8 hónapja is pont ugyanúgy cselekedtem.)

Ehhez képest nálad egy jóval nyomatékosabb 1.8-as van, amivel optimális esetben annyiból áll egy előzés, hogy (a saját sávodban való lendületszerzés után) kimész, eltelik 3 másodperc és visszamész.

Gondold át az itt leírtakat, a harmadik fokozatot pedig felejtsd el egy 80 feletti tempóról kezdődő előzésnél, ilyesmire még a jóval gyengébb 1.4 benzines autónk esetében sincs szükség, csak nagyon szélsőséges esetben.

Sok sikert, ügyes légy! ;)

2023. ápr. 11. 22:42
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
#19 Pont ezt mondom. Nem kell számolgatni, nem kell adott fokozatba visszakapcsolni. Eggyel kell visszakapcsolni, ha az nem elég, nem kell előzni.
2023. ápr. 11. 22:56
 23/34 NTBS ***** válasza:
Szabályosan.
2023. ápr. 12. 07:07
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, egy elméletileg az előzésnél sem léphetnéd jelentősen túl a megengedett sebességet?! Például traffipaxnál az sem ment fel, hogy ja te csak azért nyomtad 120-130-cal mert épp előztél.

Ha 110-zel nem tudsz megelőzni egy 90-nel haladó autót, ott általában a rendelkezésre álló távolság felmérésével van a gond. Ha pedig az előtted haladó 90-nél gyorsabban halad, akkor ne előzd meg, hiszen te sem mehetnél gyorsabban!

1.6-os dízelem van, igaz 160 lóerős. De egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor pörgettem 3000-3500-as fordulat fölé a motort, még előzések alkalmával is. Legtöbbször nem is váltogatok vissza. Vagy ha szűk a hely, emelkedő van, akkor maximum 6.-ból 5.-be teszem vissza. Arra pedig nem is emlékszem mikor kellett előzést megszakítanom.

Türelem! Csak akkor előzz, ha meggyőződtél róla, hogy az autós és saját képességeidnek megfelelő hely áll rendelkezésre! Ha ez nincs, felesleges izgágáskodni, belekezdeni.

2023. ápr. 12. 07:22
 25/34 anonim ***** válasza:
*autód
2023. ápr. 12. 07:24
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyire kezdőként ne jampizzál, aki 90-el megy, azt kövesd szépen.

Amúgy meg 115LE kb mindenre elég, inkább még gyakorold a vezetést.

Az előzest meg gyakorold a 60-70-el tötymörgőknél.

2023. ápr. 12. 13:08
 27/34 A kérdező kommentje:

20#

De vissza 3 ba aztán padlógázz de mire felpörög 110-re már elfogyott a szabad út és jönnek szembe és még épp hogy csak mellé értem az előzendő autónak eddig így próbáltam mindig de általában satu fékkel és vissza sorolásal végződött.

Valaki ki számolta itt nekem, hogy 3-masbam 84km/h körül van a teljesítmény csúcsom ami reális nagyjából inenn kezd csigga lassuságal tovább gyorsulni szóval ennél a pontnál kéne villám gyorsan 4-be tenni? Vagy eleve 4-ből indítani?

2023. ápr. 12. 19:57
 28/34 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a hasznos tanácsokat mindenkinek.
2023. ápr. 12. 19:57
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
#27 Basszus, harmadikban padlógázzal nem tudod befejezni az előzést? Akkor azt az előzést nagyon-nagyon-nagyon nem lett volna szabad megkezdeni! Ezt mondjuk már mióta. Vagy lendületből előzöl, ha utolérsz valakit és szabad a pálya, vagy egyet kapcsolsz vissza, aztán majd ha visszasoroltál a saját sávodba, akkor kapcsolsz megint fel. Nem bámulgatod a sebességmérőt meg a fordulatszámmérőt veszélyes manőver közben, hát édes jó istenem, annyit nem tanítottak tanfolyamon, hogy az ember figyelme véges, életből meg csak egy van?! Komolyan mondom, elképesztő, amiket néha ezen az oldalon olvasni lehet.
2023. ápr. 12. 20:38
 30/34 A kérdező kommentje:
19-nek igaza volt nem kell ebbe a kocsiban visszaváltani 4 esben padlógázz és ennyi ma ki próbáltam és simán néhány mp alatt megtudtam előzni akármit:D
2023. ápr. 14. 19:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!