Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehúzhatott a szerelő?

Lehúzhatott a szerelő?

Figyelt kérdés

Kis műhelybe vittem, ismerősöm ajánlotta.

Generátor szabadonfutót illetve hosszbordás szíjfeszítőt kellett cserélni, 55 ezer forint volt.

Szerintetek ez sok vagy kevés ?

Audi A4/B5 dízel

2023. ápr. 7. 16:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%
Ebből durván 40 ezer csak az alkatrész, és akkor az csak belépőszint, mert egy contitech szij+feszítő már maga 35 ezer, és A.Z.Mt-ben is 22-ért szabadonfutó az Unixnál. Mégis mit vártál a mostani árak mellett, hogy gombokért megcsinálja?
2023. ápr. 7. 16:36
 2/14 A kérdező kommentje:
Ja szíj nem nem volt az árba csak maga a feszítő meg a szabadonfutó.
2023. ápr. 7. 16:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
#3! 3-6 ezer forint egy szij, az már nemsokat dob a számlán, de jobb ilyenkor cserélni.
2023. ápr. 7. 16:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Ja akkor 35 teli árban az alkatrész abból lejön 50% 17 ezer ft kb es 40 ezer a profit a szerelőnek..
2023. ápr. 7. 16:57
 5/14 A kérdező kommentje:
Miért is ? Fáj az igazság a szerelőknek?
2023. ápr. 7. 17:32
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

"... es 40 ezer a profit a szerelőnek.."

Nem. Ha még jól is számolsz és csak 17.000 Ft volt az alkatrész, akkor sem 40 ezer a profit. 40 ezer a munkadíj, amiből fedeznie kell a rezsit, a műhely bérleti díját (ha van), az eszközök amortizációját, be kell fizetni az állami sápokat és ami a végén marad, az a profit. Nem 40 ezer forint lesz a vége.

2023. ápr. 7. 17:52
 7/14 A kérdező kommentje:
Úgy làtom valaki nagyon magára vette .. de én még mindig nagy lehúzásnak tartom ezt. Ha már ekkora kedvezménye van legalàbb 25% - ot engedjen el az alkatrészek árából a telihez képest, így lenne korrekt!
2023. ápr. 7. 18:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! A kedvezmény nem átruházása bele van kalkulálva az ő munkadíjába, ha nem ez van akkor meg 20-25 ezres óradijat fogod fizetni, amivel valószínűleg rosszabbul jársz. Ez meg akkor van ha magad megveszed az alkatrészt, zsu-ról, vagy koványautóról megrendelve. Onnan megvan cirka 20-asból, de garantálom, hogy 40-et fogsz a szerelőnél hagyni munkadijra.

Ha spórolni akarsz, akkor miért nem csinálod magad?

2023. ápr. 7. 18:33
 9/14 anonim ***** válasza:
73%

Ha ennyire fáj, miért nem csinálod meg magadnak hulladék nipparts cuccokkal?

Ja, nincs szakértelem, se szerszám, se műhely, se garancia.

Amúgy minden műhelyben van garancia. Fél-2 év között.

#15-nek: +1

2023. ápr. 7. 20:04
 10/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Manapság 55 forintos javítás nem tètel autónál. 50 et fizettem az olaj és az összes szűrő cseréjére. 4 szűrő meg olaj plusz munka. Nem számolgatok. Meg a reflektor visszajelző nem világított. Azt is megcsinálták. Ennyi. Két alkalmazottal dolgozik. Plusz adó rezsi. Költségei is vannak. Bánom is én hogy mennyit spörol az anyagom. Se időm se kedvem nem volt magamnak beszerezni ezeket. Egy évig nincs gond. Ha lenne kedvem vesződni vele biztos meg is tudnám csinálni a cserét is 4x annyi idő alatt. De inkább kifizetem nem kínlódok vele
2023. ápr. 7. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!