Téli vagy nyári gumit az évre?
Az a problémám, hogy a kis munkába járós második autómra nem kapok négyévszakos gumit. (135/80/R12). Mivel az egész autó értéke kevesebb, mint két új garnitúra ára lenne, ezért nem szeretnék téli és nyári garnitúrára is beruházni, főleg ilyen árak mellett. Egy új téli, vagy egy új nyárit fogok venni egész évre.
Itt kérném a segítségeteket, hogy melyik a kevésbé rossz megoldás?
Ezzel az autóval mindig 70-80Km/h az utazó tempó, 24km-re járok be dolgozni 90%-ban csak egyenes úton nagyrészt lakott területen kívül. Nagyon máshogy nem is tudnám használni a kis Daewoo Tico-t :D
Melyiket válasszam?
Erre a sok kritikátlan válaszra nem is reagálok, köszi.
Fel fogom keresni a gumisomat, kikérem a véleményét, mit lehetne tenni.
"A téli mindig jó de a nyári nem"
Baromság...
1 hete amikor majdnem 20 fok volt pont pesten voltam és kellett nyomnom egy jó nagy féket mert a barom besatuzott előttem, megijedt amikor a lámpa sárgára váltott és mentünk vagy 70-el.
Lényeg: nem éppen olcsó autó, nem éppen olcsó téli gumi: aszfalt lehetett vagy 30 fokos ilyen meleg napsütésben.
Szóval az ABS úgy dolgozott mint a barom, pedig száraz volt az aszfalt.
Egyszerűen érezni lehetett ahogy nyúlik a téli gumi és a fékút is hosszabb volt.
Ennyit arról, hogy a téli jó mindig.
Esőben meg pláne még jobban csúszik nyáron.
Kérdező: egyértelműen nyárit vegyél.
Telek már úgy is marha enyhék. Nem kell vele száguldozni + ha valami csoda folytán fagy meg hó lesz akkor ott a másik autó arra az 1 napra.
Üdv.
A mi országunkban valóban nem feltétlen kell szezonális gumi, ha értelmesen közlekedsz, jó utakon, akkor egy nyári jó lehet végig.
Itt találsz még méreteket a kocsihoz, szerintem el kellene adni gumistól, felnistől a kerekeket, szerezni használ 13-as felnit (megadott adatoknak pontosan egyezni kell) mivel a 155/65 R13 -ra gyártanak bőven 4évszakosat
nyárinak ezt raknám fel:
Én mindig télin járok egész évben. Jobban kopik azt mondják. És akkor?
Még mindig olcsóbb így használtan vásárolgatni mint áthúzatni stb.
4 évszakos kb olyan mint a téli vágattékai.
1-es nincsenek nálunk telek? Tegnap is 2C fok volt és havazott áprilisban. Szerinted erre nyári gumi kell???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!