Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi tapasztalat boltban kapható...

Mi tapasztalat boltban kapható R134a kiváltó hűtőközegről, ugyanúgy működik?

Figyelt kérdés

[link]

Erre gondolok, szakszerűen beletöltve, ugyan azt tudja?

2023. márc. 18. 16:29
 1/3 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudod szakszerűen betölteni, mert nem fogod tudni a maradék hűtőközeget lefejteni, a rendszert nyomáspróbázni majd a szivárgás megtalálása-megszűntetése után levákumolni és grammra pontosan betölteni a kellő hűtőközeget.

Ezekkel az izobután helyettesítő közegekkel csak nagyon mindegy állapotú autóknál ̶(é̶r̶d̶e̶m̶e̶s̶) szoktak próbálkozni. Kárt nem tesz, hacsak nem szivárgott el a hűtőközeggel együtt a kompresszor kenőolaja is.

2023. márc. 18. 18:47
 2/3 A kérdező kommentje:

Megszüntetve, levákuumolva. Van csaptelep és vákumszivattyú is más okból kifolyólag.

Ettől függetlenül nyilván nem a gyári hűtőközeg illetve grammra pontosan sem tudom betölteni, nyomásértékre hozzávetőlegesen, csak arra gondoltam, ha már ezek megvannak, akkor csak egy ilyen palack kellene, de akkor lehet inkább hagyom.

2023. márc. 18. 18:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Az a bibi,hogy egy javítás után spec olajat is töltenek a rendszerbe, ez meg szerintem csak a gáztöltet. Olaj nélkül meg hamar be fog állni a kompresszor.
2023. márc. 18. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!