Chevrolet cruse 2008-2012 vélemény?? Tapasztalatok?
Melyik a legjobb ,legmegbízhatóbb illetve legmacerásabb motor típus?
Benzin kontra dízel vélemények?
Benzin/dízel motornál mennyi kilóméter után jönnek elő a problémák általában?
Mik a leggyakoribb problémák?
Mennyire kényelmes hosszútávon benne az utazás ?
Mennyire költséges a fenttartása?
A válasz végére egy összértékelés képen pontoznátok 1-10 -ig terjedő skálán ?
Benzinesből 1.6 szívót ajánlanám leginkább, de a többi sem rossz. Dízelből KIZÁRÓLAG 1.7. A 2.0-s dízel a régi hulladék 1.9-es Fiat motor utóda, ellenségemnek sem kívánnám.
Ez a "mennyi kilométer után jönnek elő a problémák" kérdés nem megválaszolható, rengeteg mindentől függ, az üzemanyag fajtájának semmi köze nincs hozzá.
Leggyakoribb probléma? Van 1-2 kisebb elektromos gyengéje. Benzinesekben a gyertyáknál fontos betartani a csereperiódust, mert a trafó nagyon érzékeny, ha tönkremegy egy gyertya, azonnal megöli a trafót is. Továbbá a benzineseknél a vezérlés mögötti pajzs tömítése szeret tönkremenni. Ezt a vezérléssel együtt kell cserélni, de sajnos sokan kihagyják, mert nem is tudnak róla. Ha vezérléssel együtt cseréled, akkor minimális extra munkával jár csak, a tömítés maga pedig kb. 5 ezer forint, de ha vezérléssel nem cserélik és később külön csak azt kell cserélni, akkor annak az 5 ezres tömítésnek a cseréje lesz vagy 100 ezer forint. Ha veszel egy ilyet és vezérlést cserélsz benne, akkor figyelj rá, vagy szólj az illetékesnek, hogy azt a tömítést is cserélje, mert fontos.
Kényelmet szerintem kár firtatni, mindenkinek más kényelmes. Én egy fapados F Astrával is levezettem annak idején sokszáz kilométert és semmi bajom nem volt, ellenben egy Peugeot 3008-ban 20km is kín volt. Személyfüggő.
Az én összértékelésem az lenne, hogy vegyél helyette egy Opel Astra J-t. Lényegében hajszál pontosan ugyanaz az autó, csak kívülről kicsit máshogy néz ki és Chevrolet helyett Opel logó van ráragasztva. Azért javaslom mégis hogy Opelként vedd meg, mert az Opel sokkal gyakoribb, sokkal könnyebb hozzá alkatrészt találni. Tehát ugyanazt az autót kapod végülis, csak sokkal könnyebb vele az élet, ha a fenntartásról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!