Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mercedes e250 dizel (205 ló)...

Mercedes e250 dizel (205 ló) 2009-es típusú autóról lenne szó, kellene egy kis infó vagy tapasztalat a helyzetemmel kapcsolatban. Nem pörög ki rendesen a motor, nem indul meg az autó mikor lepadlózom, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Szóval mikor elindulok és lepadlózom a kocsit megpörög a fordulat, de nem gyorsul csak nagyon lassan, ha visszább engedem és meggázolom akkor megindul, de egy ilyen 130-150 környékén kijön a check engine jelzés. Túrbó tavaj volt benne cserélve, valószinüleg átvertek mert akkor is ez a szituáció állt fent, egy mester mondta hogy a légtömeg... valamivel lenne gond, nem vagyok mestere ennek el is felejtettem a pontos nevét, szóval azt mondta ki tisztitja, de még mindig ha lepadlózom és megindulok, ugyan ez a hiba történik, nem indul meg az autó csak a fordulat pörög kis és majd dobja a check engine jelzést. Mi lehet a gond, mivel az előző szerviz átvert... ezért kicsit félek végülis 400k volt a turbó, nem akarok megint valami őrült lehúzós mesterbe belefutni, most magán szerelőnél vagyok, otthon van a mühelye, jól felszerelt, és nagyon sokan dicsérik, meg közeli ismerős nagyon jó barátja, de ez lényegtelen most. Ja és nincs tuningolva az autó se chipelve se semmi ilyesmi. Mi lehet a gond, valaki tapasztalt már hasonlót?

#Mercedes #autószerelő #autószerviz #e 250 #Check Enginge
2023. márc. 10. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha pörög a motor, de nem megy az autó, az kuplung vagy váltó gond lesz szerintem. Váltóolaj mikor volt cserélve? Ha automata akkor váltó lesz a baj szerintem, ott is van valami, ami összekapcsolja a motorral a váltót, nem annyira értek hozzá, de talán még az is lehet rossz.
2023. márc. 10. 21:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
De az elsőnek a hibakód kiolvasásnak kéne/kellett volna lennie. Ha eltűnik a check engine, attól még tárolja a hibakódot.
2023. márc. 10. 21:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallani hogy fütyül? Mert esetleg a levegő cső van kirepedve és elmegy a turbónyomás. Kézi váltós vagy automata? Mert automatánál is tipikus jele az öreg és/vagy kevés olajnak mikor a motor bőg de nem akar gyorsulni.
2023. márc. 10. 22:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Automata, váltó olaj akkor volt benne cserélve amikor a turbó, akkor ez igy teljesen frissitve lett.

A kipufogó fütyül, de az más okból, arról tudok, viszont megemlitem a mesternek. Laptopon programban is nézve lett, hogy s mint pörögnek a dolgok, ott azt mutatja, hogy a légtömeg... valaminél nem olyan számok jönnek ki aminek ki kellene, mármint amikor álló helyben pörgeted a motort, de ez az után miután kipucolta.

2023. márc. 10. 22:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Ennek a hibának a leírása hajaz legjobban az én problémámra is: [link]
2023. márc. 10. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor lehet hogy valóban a légtömegmérő.
2023. márc. 11. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!